Părintele Mitropolit Andrei, în mijlocul tinerilor seminariști clujeni

de | mart. 23, 2017

În cea de-a patra săptămână a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, s-a întâlnit cu elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Începând cu ora 15.00, în Paraclisul Seminarului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite. Soborul de slujitori i-a cuprins pe de părinții profesori ai instituției de învățământ, directorul Seminarului lect. univ. Dr. Liviu Vidican-Manci și decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu. Pe langă seminariști au luat parte la Sf. Liturghie și profesorii seminarului.

Părintele Mitropolit le-a vorbit tinerilor elevi despre post și despre așteptările pe care societatea le are de la ei. Îndemnându-i pe fiecare în parte să fie un exemplu atât pentru colegi, pentru comunitatea din care provin dar și pentru viitorul țării. Elevii seminariști au dat răspunsurile liturgice, iar apoi majoritatea celor prezenți s-au împărtășit cu Cinstitele Daruri.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a dăruit la final cărți de rugăciuni.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Radio Renașterea împlinește astăzi 25 de ani de la înființare

Radio Renașterea împlinește astăzi 25 de ani de la înființare

Miercuri, 1 mai 2024, Radio Renașterea împlinește 25 de ani de la prima emisie. Radioul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost înfiinţat în anul 1999, la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania. La Radio Renașterea ascultătorii...

Programul slujbelor la Catedrala Mitropolitană în Săptămâna Mare

Programul slujbelor la Catedrala Mitropolitană în Săptămâna Mare

Vă prezentăm programul slujbelor săvârșite la Catedrala Mitropolitană din Cluj în Săptămâna Sfintelor Pătimiri: Luni, 29 aprilie: – 08.00: Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite – 18.00: Denia din Sfânta și Marea zi Marți, Predică: Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarh al...