Sfințirea clopotelor noii biserici din Dealu Negru

de | oct. 29, 2023

În Duminica a 24-a după Rusalii, 29 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Dealu Negru, județul Cluj, cu prilejul sfințirii clopotelor noii biserici din sat.

De la ora 16:00, la Altarul de vară din proximitatea lăcașului de cult, înconjurat de un sobor de clerici, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a celor două clopote și le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.

Din sobor au făcut parte: vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Dumitru Boca, protopopul de Huedin – preotul Dan Ionuț Lupuțan, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Vicențiu Vamoș, precum și alți preoți invitați.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oferit diplome de aleasă cinstire celor ce au ajutat la achiziționarea clopotelor.

În prezent, noua biserică din Dealu Negru este pregătită pentru a fi pictată. Vechea biserică a fost distrusă de un incendiu, în data de 26 iunie 2012, arzând în întregime.

Localitatea Dealu Negru, cunoscută și sub denumirea de „Finciu-Pădure”, este filie a Parohiei Finciu, Protopopiatul Huedin, fiind păstorite de preotul Vicențiu Vamoș.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Lunca Ilvei

Binecuvântare arhierească în Parohia Lunca Ilvei

La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, vineri, 10 mai 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul...

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

Hramul de vară al Mănăstirii Escu

În ziua pomenirii Aducerii moastelor Sfantului Ierarh Nicolae la Bari, joi, 9 mai 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat...

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

PS Benedict Bistrițeanul, la Simpozionul „Stăniloae” de la Iași

Simpozionul internațional „Dumitru Stăniloae” de la Iași va reuni, în perioada 15-17 mai, numeroși teologi și specialiști în comunicare. Tema ediției de anul acesta, intitulată Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului… Cuvânt, comunicare, terapie”, are ca scop...