„Toamna, pe la noi, prin sat” – muzică tradițională de lăsatu’ secului

de | nov. 8, 2023

În vechime, în satul tradițional, înainte de începutul Postului Crăciunului sau a altor posturi mari de peste an, se organiza joc. Denumită „Lăsatu’ secului”, ziua dinaintea postului era ultima, până la sărbătorile de iarnă, în care se mai mânca de dulce și în care tinerii mai petreceau la jocul satului. Totodată, cu Postul Crăciunului începeau și șezătorile.

Astfel, clujenii, iubitori de folclor, sunt invitați luni, 13 noiembrie 2023, la momente de muzică tradițională, susținute de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală Ioan Baciu, alături de interpreta Mariana Morcan.

Manifestarea, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va debuta la ora 12:00, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, situată pe Calea Dorobanților nr. 104.

Accesul publicului la evenimentul „Toamna, pe la noi, prin sat” este liber.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Începe Festivalul Stradal WonderPuck 8. Programul complet

Începe Festivalul Stradal WonderPuck 8. Programul complet

Între 6 și 8 septembrie 2024, în ultimul weekend de vacanță, cei mici și cei mari sunt așteptați în centrul Clujului la cea de-a opta ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Vor avea loc spectacole de teatru pentru copii și adulți, concerte, ateliere, dar și...

A 8-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck la Cluj-Napoca

A 8-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck la Cluj-Napoca

În ultimul weekend de vacanță (6-8 septembrie 2024), în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor avea loc spectacole de teatru pentru cei mari și pentru cei mici, concerte, ateliere, artiști pe picioroange și manifestări...