Alegeri la Academia Română

de | mart. 21, 2024

Adunarea Generală a Academiei Române, întrunită în sesiunea din 20 martie 2024, a decis, prin vot secret, alegerea unui număr de trei membri corespondenți și cinci membri de onoare.

Membri corespondenți aleși sunt: Gerard Jităreanu – Secția de științe agricole și silvice; Tudorel Andrei – Secția de științe economice, juridice și sociologie; Aurel Teodor Codoban – Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie.

Membri de onoare din țară: Mihai Zamfir – Secția de filologie și literatură.

Membri de onoare din străinătate: Gheorghe Cojocaru (Republica Moldova)  – Secția de științe istorice și arheologie; Alexandru Zaharescu (SUA) – Secția de științe matematice; Daniel Ioan Tătaru (SUA) – Secția de științe matematice; Radu J. Bogdan (SUA) –  Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Începe Festivalul Stradal WonderPuck 8. Programul complet

Începe Festivalul Stradal WonderPuck 8. Programul complet

Între 6 și 8 septembrie 2024, în ultimul weekend de vacanță, cei mici și cei mari sunt așteptați în centrul Clujului la cea de-a opta ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Vor avea loc spectacole de teatru pentru copii și adulți, concerte, ateliere, dar și...

A 8-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck la Cluj-Napoca

A 8-a ediție a Festivalului Stradal WonderPuck la Cluj-Napoca

În ultimul weekend de vacanță (6-8 septembrie 2024), în Piața Unirii, la Muzeul de Artă și pe strada M. Kogălniceanu din Cluj-Napoca vor avea loc spectacole de teatru pentru cei mari și pentru cei mici, concerte, ateliere, artiști pe picioroange și manifestări...