Continuă înscrierile la Festivalul concurs „Lăudați pe Domnul”

de | sept. 23, 2024

Înscrierile la Festivalul concurs „Lăudați pe Domnul” vor continua în perioada 23-27 septembrie pentru cea de-a doua secțiune dedicată compozitorilor de muzică religioasă din Patriarhia Română.

Înscrierile la cele patru categorii ale secțiunii de interpretare s-au încheiat vineri. Participanții au putut alege între categoriile: cor mixt, cor de voci egale (copii), cor de voci egale (femei/bărbați) și cor monodic.

Secțiunea de compoziție include două categorii: lucrări psaltice și lucrări religioase.

Evaluarea lucrărilor înscrise în concurs va avea loc pe data de 25 septembrie. Ulterior, la nivelul centrelor mitropolitane, vor fi organizate concerte cu participarea ansamblurilor corale care au fost premiate la una dintre categoriile de interpretare.

Etapa finală a concursului se va desfășura în perioada 25-27 octombrie și va include o conferință cu tema „Credință și vindecare prin muzică”. De asemenea, vor fi organizate recitaluri de muzică religioasă în biserici sau capele ale unor spitale din București, precum și două concerte cu participarea ansamblurilor câștigătoare, la Sala Radio și la Palatul Patriarhiei, de ziua Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

„Suntem într-o perioadă de înscriere și așteptăm cu bucurie pe concurenții de la cele două secțiuni să se înscrie”, a declarat pr. George Jambore, inspector la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, pentru Trinitas TV.

Câștigătorii celor două secțiuni vor primi diplome, cărți și premii în bani. Sumele variază între 5.000 și 2.000 de lei.

Conceptul Festivalului concurs „Lăudați pe Domnul” poate fi accesat aici.

Foto credit: Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română