Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului aniversează 30 de ani de la reinființare

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Vadului Feleacului și Clujului celebrează anul acesta 30 de ani de la reinființare. Cu acest prilej, joi, 17 octombrie 2024, începând cu ora 18.00, va avea loc un eveniment aniversar special, care se va desfășura în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Tema evenimentului va fi „Dreptatea Dumnezeiască și dreptatea omenească”.

La această sărbătoare au fost invitați să participe personalități marcante, precum Președinta Curții de Apel Cluj, doamna Dana Cristina Gîrbovan, și Părintele Prof. Univ. dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai.

Scurt istoric

Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” a fost înființată în anul 1921, însă activitatea sa a fost întreruptă în 1948, în perioada regimului comunist, când organizațiile Bisericii Ortodoxe Române au fost interzise. Reînființată în 1994, la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, asociația a continuat tradiția deosebită a femeilor ortodoxe din perioada interbelică.

De atunci, Societatea a desfășurat o intensă activitate filantropică și, în prezent, deține acreditare pentru activitatea de asistență la domiciliu destinate persoanelor vârstnice. Programul „Sfântul Vasile cel Mare”, derulat de Asociație de 18 ani, se concentrează pe sprijinirea a 70 de persoane nevoiașe din Cluj-Napoca.

După o întrerupere de doi ani din cauza pandemiei, începând cu 1 septembrie 2021, activitatea Asociației de asistență în comunitate a fost reluată sub conducerea unei echipe noi, formată din Adina Udrescu, președinta Asociației și preotul Florin-Cătălin Ghiț, duhovnicul Asociației. Aceștia își propun să dezvolte și să extindă activitatea, implicând un număr cât mai mare de femei creștine în misiunea de ajutorare a vârstnicilor.

Pentru mai multe informații despre misiunea Asociației și modalitățile de implicare, vă invităm să vizitați site-ul Ajută bătrânii Cluj.