Acțiuni de binefacere ale Asociației Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistrița-Năsăud

de | apr. 26, 2019

Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia din municipiul Bistrița, oferă zilnic, de luni până vineri, masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul marilor sărbători de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud.

Și acum, în ajunul celei mai mari sărbători a creștinilor, Învierea Domnului Iisus Hristos, am venit în sprijinul celor nevoiași pentru ca și ei să simtă bucuria Slăvitului Praznic așa cum se cuvine.

Astfel, la Cantina socială Sfânta Filofteia, din Piața Unirii nr. 9, s-au oferit pachete cu alimente de bază și produse tradiționale pentru Sfintele Paști, produse medicale, de igienă, haine, dulciuri și jucării pentru cei mici.

S-au oferit pachete unui număr de peste 140 de familii aflate în evidenţele noastre, pachetele cântărind între 20 şi 30 de kilograme, în funcţie de numărul de membri din fiecare familie, cu un total de peste 450 de persoane și 3800 de kilograme de alimente. Nimeni din cei care au apelat la ajutorul nostru nu a plecat și nu va pleca neluat în seamă de la noi.

Produsele oferite provin din colectele organizate de Preacucernicii Preoți din Protopopiatele Bistrița, Beclean și Năsăud, din donațiile bunilor noștri creștini, ale profesorilor și elevilor de la școlile din municipiu, care sprijină permanent activitatea noastră social-filantropică.

Un rol important în colectarea ajutoarelor îl are și postul Radiorenașterea care rulează zilnic un spot publicitar care îndeamnă la faptele milei trupești prin asociația noastră.

Celor 100 de persoane vârstnice aflate în grija noastră la cele 3 Centre rezidențiale și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Tîrlișua, li s-a oferit toată asistența spirituală specifică acestei perioade, bucurându-se, de asemenea, de atenția a numeroși elevi din Bistrița, Tîrlișua, Maieru, Livezile și Salva, care însoțiți de cadre didactice i-au vizitat cu entuziasm oferindu-le daruri și felicitări confecționate chiar de ei, prin care le-au transmis urări şi gânduri bune pentru Marele Praznic al Învierii Domnului.

Întâlnirile au fost deosebite, elevii au socializat cu beneficiarii noștri, au avut momente artistice antrenante, au aflat lucruri noi și au promis că ne vor vizita mai des.

În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradițional de Sfintele Paști, într-o atmosferă creștină și familială.

Mântuitorul Hristos, Izvorul tuturor darurilor, să ne facă pe toți părtași de bucuria și lumina Sfintei Sale Învieri.

Pr. Ioan Marius Pintican , Președinte Asociația „Filantropia Ortodoxă” Filiala Bistrița-Năsud.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...