Adunarea Generală a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, la Mănăstirea Cășiel

de | aug. 7, 2015 | Actualitatea religioasă

Astăzi, la Mănăstirea Cășiel a avut loc deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, organizată cu scopul de a căuta perspectivele imediate și pe termen lung ale Federației. Între subiectele dezbătute au fost: avortul și consecințele sale, pericolul orelor de Educație sexuală în școli, pericolul legalizării parteneriatelor civile și a căsătoriilor între persoanele de același sex, atacurile asupra orei de religie și pericolul obligativității administrării vaccinurilor.

Ședința de deschidere a debutat la ora 10:00, în prezența Înaltpresfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a alor membrii ai Organizațiilor Pro-Vita. Mitropolitul Clujului a explicat cu această ocazie faptul că familia creștină este în destrămare, iar rezolvarea acestei situații poate fi realizată doar prin credință, rugăciune și viață curată.

Părintele Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, prezent și el la acest eveniment, a afirmat în cadrul ședinței că toți membrii familei au nevoie de sprijin și a propus legi în favoarea vieții, ca soluție la criza familiei .

Persoanele care vor mai conferenția zilele acestea la eveniment sunt: conf. dr. Sebastian Moldovan, ale cărui lucrările se vor axa pe Cultura organizațională pentru viață, jurnalistul Irina Nastasiu, cu lucrarea Copiii și provocările societății contemporane și dr. Mircea Pușcașu, care va vorbi pe tema Vaccinurile – o perspectivă stiințifică, ortodoxă.

Lucrările Adunării Generale se vor încheia mâine, 8 august cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Mănăstirii Cășiel.

Ultimele articole

Liturghie arhierească și sfințirea Monumentului Eroilor din Tureac

Liturghie arhierească și sfințirea Monumentului Eroilor din Tureac

În Duminica a 5-a din Postul Mare (a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca), 18 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...