Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, în vizită la UBB

de | nov. 8, 2023

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David, a primit marți, 7 noiembrie, vizita noului ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, Willemijn van Haaften. Aceasta a fost însoțită de consulul onorific al Regatului Țărilor de Jos la Cluj-Napoca, Wouter Reijers.

„Discuțiile au început cu analiza funcționării Centrului Cultural al Regatului Țărilor de Jos  din cadrul UBB, care deservește întreaga comunitate clujeană și transilvană. S-au analizat și s-au propus modalități concrete de dezvoltare a relațiilor educaționale (care deja funcționează foarte bine în cadrul programelor Erasmus), de cercetare-dezvoltare-inovare (unde există deja proiecte europene comune) și de relație cu mediul socio-economic din Regatul Țărilor de Jos. Doamna ambasador a fost interesată de istoria UBB și de funcționarea mediului academic românesc, pentru a facilita dezvoltarea unor relații bidirecționale mai active între UBB și mediul academic românesc pe de o parte și mediul academic din Regatul Țărilor de Jos pe de altă parte” 0 informează un comunicat al universității clujene.

Aceeași sursă menționează că toate proiectele discutate și planurile stabilite „vor fi monitorizate prin întâlniri viitoare”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate