Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES – Concertul studenților

de | aug. 15, 2023

A treia ediție a atelierului de muzică de cameră Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES se apropie de sfârșit. Întregul eveniment a cuprins cursuri de măiestrie, concertul Cvartetului Arcadia, concertul Cvartetului Artis din Viena, repetiție deschisă cu Cvartetul Arcadia, prelegeri susținute de Johannes Meissl (profesor de muzică de cameră și director adjunct al Institutului Joseph Haydn pentru Muzică de Cameră la Universitatea de la Muzică și Arte Dramatice din Viena și prorector al aceleiași universități) și muzicologul Tatiana Oltean, din partea Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”.

Nouă formații camerale au adăugat cunoștințe solide care se vor constitui ca elemente fundamentale în construcția citadelei lor artistice. Nouă formații care au absorbit rapid avalanșa de informații venite din partea mentorilor. Nouă formații curioase și cuprinse de o dorință arzătoare de a progresa, de a se autodepăși și de a-și descoperi vocea și crezul muzical. Nouă formații care într-un timp atât de scurt au făcut pași uriași în dezvoltarea conștiinței artistice.

Au participat ansambluri diverse, de la duo la cvintet, iar pe lângă instrumentele cu coarde s-au alăturat și pianul, flautul și clarinetul, contribuind astfel la crearea unei plaje timbrale eterogene.

Marți și miercuri vor avea loc ultimele concerte, în care putem să audiem performanța artistică a formațiilor participante, și anume: Duo Bratchiolin, Duo Couleurs, Intono Quartet, Lacrio Piano Trio, Resonance Quartet, Saudade Duo, The Vădan Duo, Trio Meraki, Valmys. 

Concertele vor avea loc la Sala Radio Cluj, de la ora 18, iar programul conține opusuri dintre cele mai diverse, acoperind o largă paletă stilistică de la Bach la Adrian Pop, de la baroc la contemporan.

Vă așteptăm marți și miercuri, respectiv pe 15 și 16  august, la Sala Radio de la ora 18.

 

Arcadia CHAMBER MUSIC CLASSES se desfășoară în perioada 8-16 august și cuprinde cursuri de măiestrie și concerte de muzică de cameră.

ACMC este organizat de Asociația Arcadia Quartet. Proiect finanțat în cadrul evenimentului Transylvanian DonorSphere și sprijinit de Niște Oameni. Partenerii acestui eveniment sunt Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Radio Cluj, având ca sponsori Secpral și TPA Group, și parteneri media Radio România Muzical, TVR Cluj, Kolozsvári Rádió, Radio Renașterea, Szabadság, Bookhub.ro, Zile și Nopți Cluj-Napoca, Info Trafic, I Like Cluj, cluj4ever, cluj.media.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
Recital de pian la Muzeul Mitropoliei Clujului

Recital de pian la Muzeul Mitropoliei Clujului

Muzeul Mitropoliei Clujului organizează o nouă întâlnire culturală în această săptămână. Sâmbătă, 13 aprilie 2024, începând cu ora 17.00, va avea loc aici un „dialog muzical”, „vorbitorii” fiind tinerii pianiști ai clubului de muzică Mini Mi. Printre tinerii...