Ateliere de decorare a ouălor de Paști, în Spania, susținute de CJCPCT Cluj

de | mart. 7, 2024

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu asociația „Rumanos en el Bajo Aragón” din Alcaniz, Spania și Primăria orașului Alcaniz, organizează pentru al doilea an consecutiv, o serie de ateliere de decorare a ouălor de Paști. Evenimentul are loc duminică, 31 martie 2024, începând cu ora 15:00 (ora locală) la Centro Joven din orașul spaniol Alcaniz.

Atelierele, denumite generic „Tradiții clujene, în Diaspora”, vor fi susținute de consultantul artistic Claudiu Cubleșan din cadrul CJCPCT Cluj, bun cunoscător al tehnicilor de decorare a ouălor, care le va vorbi participanților și despre tradițiile și obiceiurile românești, legate de Sărbătoarea Învierii Domnului. De asemenea, va fi vernisată și o expoziție de fotografie etnografică, intitulată „Eternul sat românesc”, ce cuprinze zeci de imagini din bogata colecție a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Evenimentul este deschis publicului larg și sunt invitați toți cei interesați să participe la atelierele de decorare a ouălor de Paști și să descopere tradițiile și obiceiurile din județul Cluj, legate de această sărbătoare creștină.

Acțiunea, care face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare”, demarat în anul 2020, are ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești în diaspora, în special în rândul comunității românești din Alcaniz și al celorlalte naționalități. Având în vedere prezența semnificativă a diasporei românești în Spania și în alte state europene, suntem convinși că această manifestare culturală va contribui la conservarea valorilor culturale naționale și la menținerea apartenenței la naționalitate.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură