„Avram Iancu – ipostazele unei biografii” la Muzeului Memorial David Prodan

de | mart. 13, 2024

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universității Babeș-Bolyai, prin Muzeul Memorial David Prodan, vă invită miercuri, 13 martie 2024, ora 13:00, la un nou eveniment din seria „Întâlnirile David Prodan”.

Într-o zi cu semnificație specială, marcată de împlinirea a 122 de ani de la nașterea istoricului David Prodan, vă așteptăm la prelegerea susținută de conf. univ. Ion Cârja, „Avram Iancu – ipostazele unei biografii”.

Tema aleasă constituie atât un necesar prilej de reflecție în anul omagial Avram Iancu, cât și un cadou peste timp oferit istoricului care a trăit cu regretul de a nu fi avut răgazul necesar să cerceteze, dintr-o altă perspectivă, revoluția transilvăneană de la 1848. Vă așteptăm la o prelegere dinamică, menită să aducă în prim-plan un subiect capabil să suscite încă intense dezbateri culturale.

Evenimentul se desfășoară la sediul Muzeului Memorial David Prodan, str. Acad. David Prodan, nr. 1, ap. 7.

Intrarea este liberă.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...