Clujence, finaliste ale Galei Profesorul Anului din mediul rural, ediția 2024

de | ian. 29, 2024

Teach for Romania a încheiat jurizările pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024.

Între cei 22 de finaliști la cele 7 categorii de premiere se numără și prof. Camelia Costantea, director la Școala Gimnazială Viișoara și Monica Nagy, învățătoare, Școala Gimnazială Cojocna, județul Cluj – la categoria Prevenirea abandonului școlar.

Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor minunați care lucrează în învățământul din mediul rural. Prin această competiție, organizatorii doresc să aducă „un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România”.

„Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanțe academice foarte scăzute, violența, resursele limitate – invocate adesea când vine vorba despre școlile din medii vulnerabile, profesorii din medii dezavantajate reușesc să găsească soluții și să creeze școală relevantă pentru elevii lor. Lucrul acesta a fost identificat în cele 518 nominalizări făcute de către părinți, elevi, foști elevi, cadre didactice, directori, parteneri, la Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția a treia” – precizează organizatorii.

Cele 7 categorii de premiere de anul acesta au fost: Educatori, Profesori debutanți, Prevenirea abandonului școlar, Dezvoltarea literației, Dezvoltarea abilităților socio-emoționale, Dezvoltarea leadership-ului la elevi și Implicare în comunitate.

În etapa de preselecții au fost implicați 80 de profesori, alumni și membri ai echipei Teach for Romania, care au jurizat cele 518 nominalizări, iar în ultima etapă de jurizare au făcut parte 38 de specialiști din societatea civilă, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali și parteneri media. Toate candidaturile finaliste se află în etapa de documentare în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

Cei 22 de profesori finaliști provin din școli rurale din 15 județe: Cluj, Iași, Ialomița, Hunedoara, Mureș, Olt, Vâlcea, Ilfov, Bacău, Bihor, Timiș, Bistrița-Năsăud, Dolj, Călărași și Mehedinți.

Câștigătorii vor fi anunțați în 15 februarie, în cadrul Galei Profesorul Anului din mediul rural, ce va avea loc la Timișoara – Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș (Bd. Revoluției din 1989 nr. 17), începând cu ora 17:00. Evenimentul va fi transmis live și pe pagina de Facebook Teach for Romania.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...