Combaterea adicțiilor, în atenția preoților din Protopopiatul Cluj I

de | feb. 23, 2017 | Activități parohiale

 

Joi, 23 februarie 2017, preoții Protopopiatului Cluj I s-au întrunit în cadrul ședinței lunare. Periodic, ședința este precedată de slujirea Sfintei Liturghii, de această dată gazda evenimentului fiind Parohia Ortodoxă din Jucu de Mijloc, păstorita de părintele Alexandru Baltă.

Ulterior, în cadrul întâlnirii prezidată  de părintele protopop Dan Hognogi, au fost discutate diferite aspecte importante pentru activitatea misionar-socială a preoților.

Punctul central l-a reprezentat combaterea alcoolismului. În calitate de preot voluntar în cadrul programului de servicii în adictii , Sfântul Dimitrie Basarabov, părintele Radu Rosu a susținut o prezentare completă a fenomenului adicției oferind si câteva moduri de combatere a acesteia. Prezentarea a fost completată prin cuvântul domnului Richard Regian, consilier în cadrul aceluiaș program. A urmat prezentarea concursului național de creație dedicat tinerilor: „Icoana și școala mărturisirii”, derulat la nivelul Patriarhiei Române.

S-a discutat si despre proiectul de cateheze care se va desfășura pe perioada Postului Mare. De asemenea, s-au adus mulțumiri tuturor celor implicați în seara caritabilă susținută de maestrul Florin Piersic din 19 februarie 2017. Ședinta s-a încheiat cu anunțarea cursurilor de formare a cântăreților bisericești, înscrierea fiind posibilă până în data de 4 martie 2017, a transmis pentru Radio Renașterea secretarul Protopopiatului Cluj I, părintele Mihai Pop.

 

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...