COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

de | apr. 19, 2024

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean, care va avea loc miercuri, 24 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Pentru armenii de pretutindeni data de 24 aprilie 1915 este una cu cele mai tragice rezonanțe: este data comemorării Genocidului împotriva armenilor, când au pierit circa 1,5 milioane de persoane, de la copii la vârstnici, doar pentru simplul fapt că au fost armeni.

Cu acest prilej va avea loc un șir de prelegeri despre acest moment tragic al poporului armean, urmat de un spectacol-colaj bazat pe texte și muzică, care evocă acele vremuri, dar și perspectivele de astăzi și de viitor pentru acest popor, alături de prof.univ.dr. Ruxandra Cesereanu și Călina Părău, Teodora Tămaș, Diana Huțanu, de la Facultatea de Litere din Cluj, de  muzicienii Cosmin Rafael Bălean, Norbert Dumitresc și actorul Karen Sebesi. Publicul va avea ocazia să se reîntâlnească cu instrumentul traditional armean: dudukul.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...