Concursul de iconografie ”Ortodoxia” : calificativele obținute vor putea fi folosite pentru admiterea la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca

de | feb. 7, 2024

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca organizează, în perioada 1 februarie – 21 mai, a treia ediția a concursului „Ortodoxia”, destinat elevilor și studenților pasionați de iconografie. Notele obținute la concurs vor putea fi folosite pentru admiterea la programul de Artă Sacră oferit de instituția de învățământ superior.

Tema aleasă anul acesta este „Re-Nașterea”, iar tehnicile de lucru și suporturile recomandate variază. Astfel, participanții se vor putea înscrie la concurs cu: icoane pe lemn, sticlă și pânză, precum și cu studii anatomice, zoomorfe, natură statică, ornament și miniatură. De asemenea, vor fi permise lucrările în mozaic și vitraliile.

Participanții vor fi nevoiți să predea lucrările personal la sediul instituției până în data de 15 mai, împreună cu un formular de înscriere și declarația de acord privind prelucrarea datelor.

Evaluarea lucrărilor va fi efectuată de specialiști de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca și este programată în perioada 20-21 mai, premierea participanților fiind programată în data de 25 mai.

Lucrările vor fi expuse publicului în cadrul unei expoziții, deschisă în perioada 20-31 mai la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.

Premiile acordate vor fi în valoare totală de 15.000 lei și vor consta vouchere, materiale de pictură și posibilitatea de a participa la programe de cercetare internaționale.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...