Consiliul Județean a finalizat eficientizarea energetică, cu fonduri europene, a Școlii Profesionale Speciale Samus

de | iul. 4, 2023

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de construcții și instalații aferente proiectului european „Creșterea eficienței energetice a clădirilor școală, atelier și sală de sport cu bază de recuperare în cadrul Liceului Tehnologic Special Samus”, instituție de învățământ aflată în subordinea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am reușit finalizarea, cu bani europeni, a unui nou obiectiv în domeniul educațional, prin intermediul căruia oferim elevilor condiții optime de învățare. Acest proiect vine în completarea altuia, derulat de noi tot cu fonduri europene, ce a vizat cantina și internatul. Continuăm să dezvoltăm infrastructura școlară și urmărim constant adaptarea la nevoile elevilor și la cele mai noi standarde în domeniu, motiv pentru care, cât de curând, vom dota Școala Samus, tot din fonduri nerambursabile, cu mobilier modern, echipamente IT și materiale didactice”.

Astfel, la nivelul corpurilor de clădire au fost executate, în principal, lucrări de tâmplărie și anvelopare a clădirilor. De asemenea, au fost efectuate lucrări de refacere atice, de înlocuire a învelitorilor și a sistemului de jgheaburi și burlane. Totodată, au fost refăcute finisajele interioare și exterioare, suportul luminator, trotuarul perimetral și rampa de acces, fiind instalate și sisteme alternative de producere a energiei prin panouri solare și pompe de căldură.

 Valoarea totală a lucrărilor este de  9.028.805,90 lei fără TVA.

Reamintim în acest context faptul că, la nivelul unității școlare situată pe strada Ialomiței nr. 17, din Cluj-Napoca, Consiliul Județean a finalizat anterior un alt proiect, finanțat tot din bani europeni, care a vizat creșterea eficienței energetice a clădirilor cantină și internat.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...