Daruri de Paști din partea clujenilor pentru 700 de copiii români și ucrainieni

de | apr. 21, 2022

700 de copii români și ucrainieni din câteva sate din zona Cernăuțiului au primit daruri de Paști, în urma proiectului caritabil ,,Mângâiere de Paști”, derulat de Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Cadourile au fost împărțite cursul zilei de miercuri, 20 aprilie, 2022, în localitățile: Ciudei, Crasna, Ursoaia, Igești, Voloca, Hrușeuți, Pătrăuții de Jos, Pătrăuții de Sus, Budineț și Cireș.

„Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria cu care am fost întâmpinați de acești minunați copilași, care transmit tuturor mănășturenilor gânduri de mulțumire și recunoștință, pentru darul lor generos”, a precizat preotul paroh Dan Cismaș, coordonatorul și inițiatorul proiectului. „Dumnezeu ne-a ajutat, în Săptămâna Mare, să aducem puțină „Mângâiere de Paști” pentru mulți copii. Cuantumul celor peste 700 de cadouri se ridică la suma de aproximativ 80.000 lei”, a adăugat preotul paroh.

O parte din banii necesari au fost adunați în cadrul concertului caritabil de pricesne, intitulat sugestiv ,,Rugă pentru Ucraina”, ce a avut loc joi, 14 aprilie 2022.  Manifestarea, organizată Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur, Protopopiatul Cluj II, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Aici au încântat sufletele celor prezenți cu pricesne mai mulți cântăreți de muzică populară.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...