Daruri de Paști din partea clujenilor pentru 700 de copiii români și ucrainieni

de | apr. 21, 2022 | Societate

700 de copii români și ucrainieni din câteva sate din zona Cernăuțiului au primit daruri de Paști, în urma proiectului caritabil ,,Mângâiere de Paști”, derulat de Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Cadourile au fost împărțite cursul zilei de miercuri, 20 aprilie, 2022, în localitățile: Ciudei, Crasna, Ursoaia, Igești, Voloca, Hrușeuți, Pătrăuții de Jos, Pătrăuții de Sus, Budineț și Cireș.

„Nu poate fi descrisă în cuvinte bucuria cu care am fost întâmpinați de acești minunați copilași, care transmit tuturor mănășturenilor gânduri de mulțumire și recunoștință, pentru darul lor generos”, a precizat preotul paroh Dan Cismaș, coordonatorul și inițiatorul proiectului. „Dumnezeu ne-a ajutat, în Săptămâna Mare, să aducem puțină „Mângâiere de Paști” pentru mulți copii. Cuantumul celor peste 700 de cadouri se ridică la suma de aproximativ 80.000 lei”, a adăugat preotul paroh.

O parte din banii necesari au fost adunați în cadrul concertului caritabil de pricesne, intitulat sugestiv ,,Rugă pentru Ucraina”, ce a avut loc joi, 14 aprilie 2022.  Manifestarea, organizată Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din cartierul clujean Mănăștur, Protopopiatul Cluj II, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Aici au încântat sufletele celor prezenți cu pricesne mai mulți cântăreți de muzică populară.

 

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Mai multe din Societate