Diac. Gheorghe-Cristian Popa este noul Director General Trinitas TV

de | iun. 30, 2023

Diac. Gheorghe-Cristian Popa a preluat postul de Director General al Trinitas TV, rămas vacant după numirea fostului director, Ciprian Olinici, în fruntea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Noul director al postului de televiziune al Patriarhiei Române și-a început cariera jurnalistică în perioada 2010-2015, ca redactor și editor-coordonator în cadrul redacției Publicațiilor Lumina ale Patriarhiei Române.

A urmat transferul în postul de redactor-șef în cadrul Departamentului de știri al postului Trinitas TV. Din anul 2020, este consilier patriarhal și director-adjunct cu atribuții de producător general în cadrul aceleiași televiziuni.

Diac. Gheorghe-Cristian Popa este licențiat în Teologie Ortodoxă și Jurnalism și doctor al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Teza de doctorat cu titlul „Comunicarea interpersonală în mediul socio-virtual. Evaluare teologică și interdisciplinară” a fost realizată sub coordonarea științifică a conf. Adrian Lemeni în cadrul specializării „Teologie Fundamentală” și a fost distinsă de comisia de susținere publică a tezei cu calificativul summa cum laude.

Noul director Trinitas TV a publicat volumul „Preotul – misionar în areopagul mediatic. Mijloace moderne de comunicare în pastorația ortodoxă”, apărută în 2013 la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

A susținut referate în cadrul mai multor conferințe și simpozioane naționale și internaționale și a publicat, în reviste de specialitate, o serie de studii despre impactul mediului virtual asupra vieții umane.

Din anul 2015 este diacon la Parohia „Sfinții Voievozi – Gherghiceanu” din Capitală.

Secretarul de stat Ciprian Olinici mai deținea în cadrul Centrului de presă Basilica al Patriarhiei Române și postul de consilier patriarhal coordonator la Radio Trinitas, care, după plecarea lui va fi preluat de Părintele Teodor Gradinaciuc, Directorul Radio Trinitas.

Foto credit: Trinitas TV (foto deschidere)

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română