Dialog de suflet în Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” cu elvi de la Școala ”Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca

de | nov. 4, 2016

Vineri, 4 noiembrie 2016, la Parohia Ortodoxă Română ”Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca,  a avut loc  o întâlnire de suflet, în cadrul Parteneriatului ”Cu Hristos în  fața marilor încercări ale vieții mele de școlar” cu elevii de la Școala ”Constantin Brâncuși” Cluj-Napoca 

După Sfânta Liturghie, în jur de 100 de elevi din clasele a VII-a  și a VIII-a au participat la o discuție liberă la care a fost invitat cunoscutul  medic pediatru Prof. dr. Nicolae Miu. Într-o atmosferă caldă și destinsă, elevii au primit sfaturi folositoare pentru tineri, urmate de un dialog pe această temă.

În centrul acestei dezbateri a fost puterea credinței, a prieteniei și a iubirii care poate schimba propria noastră viață, a semenilor noștri și chiar voia lui Dumnezeu. Este important ca pe drumul vieții, din copilărie să ne îndreptăm pașii spre Cel care ne-a dăruit viața și să încercăm să împlinim cele plăcute Lui. Folosind exemple din experiența bogată de medic, care a alinat suferința celor mai gingașe făpturi, Profesorul Miu așa cum îi spun cu respect și dragoste  cei care-l cunosc, a așezat în sufletele acestor tineri importanța credinței lucrătoare, a prieteniei adevărate, a smereniei și a ascultării, pentru a duce o viață frumoasă, demnă, dăruită oamenilor și Lui Hristos fără de care nu putem face nimic.

Într-o lume tehnologizată, robotizată în care tindem să credem că omul poate face orice, există momente, cum sunt și cele pe care le trăiește un medic în fața unui bolnav în care cel care tămăduiește, simte că totul este în mâna lui Dumnezeu. A fost un dialog cald, prietenesc și plin de învățătură.

Datorită deschiderii invitatului, întrebările referitoare la profesia de medic, la lupta unui medic pentru a salva viața, la greutățile și satisfacțiile acestui mod de a te jertfi pentru binele celorlalți au curs lin. Concluzia a fost că, fără credință, iubire, dăruire și seriozitate, nu poți clădi nimic solid în viață. Și s-a dovedit încă o dată că adevărata valoare a unui om constă în simplitate, în capacitatea de dăruire, dobândind în schimb darul iubirii de semeni pe care nimeni nu-l poate lua de la el.

Elevii au fi însoțiți de doamnele profesor Daniela Necula, Ana-Maria Țibre și  Maria Ludușan, bibliotecar. Întâlnirea s-a încheiat cu o mică agapă care a fost un alt prilej de comuniune între preoți, profesori și elevi, a transmis pentru Radio Renașterea Marilena Asănică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...