Evanghelie aplicată la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Bistrița

de | dec. 20, 2015

Una dintre frumoasele pilde rostite de Mântuitorul Iisus Hristos este și „Pilda celor chemați la Cină”, care se citește în Biserică în duminica a 28-a după Rusalii, cu puțin înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului. Mesajul acestei pilde este unul foarte potrivit pentru perioada premergătoare Nașterii Mântuitorului, o perioadă în care se fac daruri, când Biserica nu-i uită pe cei nevoiași și-i îndeamnă pe cei cu stare materială buna să fie milostivi.

Pornind de la versetul Evangheliei „Ieși îndată în piețele și ulițele cetății, și pe cei neputincioși, și pe 12404636_542899565890785_1857973790_norbi, și pe șchiopi adu-i aici”, preotul Ștefan Borodi de la biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Bistrița, în cursul unei săptămâni de slujire, cu ajutorul unor persoane generoase, i-a adunat pe cei marginalizați din comunitate în biserică, i-a învățat să colinde și i-a răsplătit cu daruri, constând în alimente pentru masa de Crăciun. Între cei chemați au fost copii ai străzii, persoane din centrul temporar de cazare al primăriei Bistrița și alți nevoiași din comunitate. Istorisirea Nașterii Domnului, în condiții smerite, la marginea cetății, într-o iesle sărăcăcioasă i-a sensibilizat până la lacrimi pe cei prezenți. În final, ei au fost îndemnați să nădăjduiască în ajutorul lui Dumnezeu pentru ca Pruncul care s-a născut în ieslea Bethleemului a venit și pentru ei și le poartă și lor de grijă, a transmis pentru Radio Renașterea părintele Ștefan Borodi.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...