Evenimente de anvergură la USAMV Cluj-Napoca: Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animal

de | oct. 3, 2023

Sute de specialiști în domeniul agroalimentar, dar și fermieri și grupuri sau asociații de producători agricoli, GAL-uri, producători și retaileri de utilaje pentru agricultură și industrie alimentară, procesatori și asociații din industria alimentară, reprezentanți ai companiilor de retail alimentar, ai asociațiilor din domeniul HoReCa, ai autorităților locale și centrale, naționale și internaționale, executivi din domeniile financiar-bancar, IT, juridic, vor participa, la Cluj-Napoca, la Transilvania Food Summit, eveniment găzduit , în intervalul 6-8 octombrie, de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

La summit vor participa și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, cărora li se vor alătura delegați ai Comisiei Europene (DG Agri și DG Regio), ai Parlamentului European, dar și ai COPA-COGECA, structura care reprezintă interesele fermierilor și ale cooperativelor la nivel european.

Lucrările se vor desfășura în Aula Magna „Mihai Șerban”, iar pe platoul din fața acesteia va avea loc, în cele trei zile, un târg de produse tradiționale locale și ale meșterilor populari locali, la care USAMV Cluj-Napoca va participa cu produse din fermele și stațiunile proprii (vinurile de la Stațiunea Vinea Apoldia Maior, legume și fructe de sezon, plante ornamentale și trandafiri din colecția Stațiunii de Cercetare Horticolă). Atmosfera evenimentului va fi întregită de ansambluri și artiști care promovează tradițiile culturale transilvane/

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 10:00, cu participarea rectorului USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi.

***

Un alt eveniment de impact în comunitate, organizat de USAMV, este Ziua Interacțiunii Om-Animal (ZIOA). Ajuns la ediția a 23-a, evenimentul – dedicat Zilei mondiale a animalelor, sărbătorită anual în data de 4 octombrie – se va Evenimente de anvergură la USAMV Cluj-Napoca: Transilvania Food Summit și Ziua Interacțiunii Om-Animaldesfășura sâmbătă, 7 octombrie, între orele 10:00 – 15:00, în zona clădirii Rectoratului.

ZIOA va cuprinde numeroase activități educative: grupuri de discuții despre bunăstarea animalelor și programele de studii în domeniu, standuri educaționale, prezentare oportunități de voluntariat și foster, interacțiuni cu echipe de oameni și câini de terapie, târguri tematice artizanale, activități de observație și cunoaștere a animalelor, promovarea adopției și deținerii responsabile a animalelor, cunoașterea păsărilor din campusul USAMV Cluj-Napoca, consiliere despre dresaj pozitiv și îmbogățire comportamentală etc.

Va putea fi vizitat și Complexul Acvaristic al USAMV, care va găzdui și Atelierul de cunoaștere a insectelor (Muzeul Zoologic al UBB) și Colțul de cunoaștere a reptilelor (Vivariul UBB).

 

Ediția din acest an a evenimentului va reuni cadre didactice, cercetători și studenți-voluntari din cadrul USAMV (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii; Facultatea de Medicină Veterinară), din cadrul UBB (Vivariul UBB, Muzeul Zoologic UBB, Organizația Studenților pentru Natură), precum și instituții și ONG-uri din domeniul interacțiunilor pozitive om-animal.

Organizatorii atenționează că animalele de companie sunt binevenite la ZIOA23, dar se solicită deținătorilor să garanteze pentru câini/ pisici vaccinările la zi și că nu manifestă comportamente agresive față de oameni și alte animale. Deținătorii animalelor sunt rugați să aibă asupra lor lesă, apă, hrană și elemente de igienizare necesare asigurării confortului animalelor.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...

TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIII –a, duminica 14 aprilie 2024 in intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restrictii de circulatie in zona centrala. Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum...