Expoziția cu vânzare „Oglindiri prin artă și credință” la Biserica Studenților din Cluj-Napoca

de | mart. 18, 2024

ASCOR CLUJ organizează un eveniment expozițional intitulat „Oglindiri prin artă și credință” care cuprinde o paletă largă și bogată de icoane pe lemn și sticlă, lucrări în frescă, piatră, cruci din lemn sculptat și alte creații artistice executate de un grup mare de iconari și de artiști format din studenți și absolvenți ai Secției de Artă Sacră de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca sau de la Universitatea de Arte și Desing, precum și din pictori ai comunității Bisericii Studenților din Cluj-Napoca.

Vernisajul va avea loc pe data de 23 martie 2024, în jurul orei 11.00, la demisolul Bisericii Studenților (str. B.P. Hașdeu, nr. 45), după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Curatorul epoziției va fi Pr. Cipian Negreanu.

În deschiderea evenimentului Grupul coral „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” va interpreta câteva cântări specifice perioadei Triodului.

Expoziția cu vânzare poate fi vizitată până în 25 aprilie 2024.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...