Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

de | iun. 4, 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile studenților de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor (FSTA).

„Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate va fi scena unui veritabil experiment gustativ, plin de inovație și creativitate, în cadrul căruia peste 60 de produse, rezultat al muncii și creativității studenților, vor fi prezentate publicului și specialiștilor din industria de profil. Aceste creații inovatoare, precum Rainbow Bread, Lucuma tartelettes, Matcha cookies, prune murate, Lemon bliss bar, Dragon jelly, Purple crackers, Brahmi – Mousse de ciocolată vegan, Bagels cu adaos de urzici, băutură din zer cu fructul pasiunii, unt cu cimbru și chili, AvoGo – marmeladă din avocado și mango cu adaos de tescovină de mere, hidromel cu cătină, Rose Red – bere roșie îmbogățita cu biocompuși din măceșe, Golden Brew – specialitate de bere cu ovăz și miere, sunt rezultatul aplicării unor tehnologii avansate în procesarea alimentelor și au scopul de a investiga noi metode și ingrediente pentru producerea alimentelor de calitate” – anunță un comunicat al USAMV Cluj-Napoca.

Produsele înscrise la Festivalul Alimentului vor fi supuse unei jurizări riguroase de către reprezentanții a zece companii de prestigiu din industria alimentară, interesate de potențialul inovator al acestor creații. Jurizarea va avea loc între orele 9:00 – 10:00, iar apoi vizitatorii sunt invitați să descopere și să deguste produsele prezentate de absolvenții facultății. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 11:00.

„Evenimentul este organizat sub patronajul tradițional al universității, prin facultatea noastră, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România și partenerii din industria alimentară – Carmangeria Moldovan, Oscartielle și Marlex, cărora le mulțumim pentru sprijinul necondiționat în desfășurarea festivalului. Vizitatorii sunt încurajați să se bucure de experiența gustativă oferită de aceste produse, care nu numai că sunt delicioase, dar sunt și rezultatul utilizării unor tehnologii inovatoare, prin care promovăm astfel un stil de viață sănătos și sustenabil” – declară  prof. dr. Elena Mudura, decan al FSTA.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...