Festivalul „Jocu’ de pe Câmpie” duminică, la Mociu

de | aug. 30, 2023

Mai multe formații de jocuri tradiționale și ansambluri folclorice din județele Cluj și Mureș, alături de renumiți interpteți de folclor vor evolua duminică, 3 septembrie 2023, în comuna clujeană Mociu, în cadrul unui eveniment folcloric reprezentativ pentru Câmpia Transilvană, Festivalul „Jocu’ de pe Câmpie”.

Formaţiile artistice invitate le vor oferi spectatorilor bogate şi variate jocuri populare reprezentative, ce vor ilustra unica şi inegalabila tradiţie din Câmpia Transilvaniei. Manifestarea, ajunsă la ediţia a XXVI-a, este organizată de Primăria şi Consiliul Local Mociu, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

La ora 12:30 se va desfășura o paradă a portului popular și a călăreților prin centrul comunei. Apoi, pe scena amplasată în aer liber din parc, va fi deschiderea oficială a evenimentului și evoluția formațiilor de jocuri tradiționale, a ansamblurilor folclorice participante și a interpreților vocali.

Vor urca pe scenă: Formația de jocuri și obiceiuri tradiționale „Zorile” și “Copiii Mociului” din Mociu, Formația de jocuri tradiționale din Frata, Ansamblul folcloric “Moștenirea” din Popești, Grupul tradițional „Zegrenii din Ceaba”, Ansamblul „Miorița” din Cluj-Napoca, Ansamblul „Doina Sărmașului” din orașul Sărmașu, jud. Mureș, Ansamblul folcloric „Rapsodia clujeană” din Cluj-Napoca, Ansamblul „Șoimii Carpaților” din Florești, Ansamblul „Someșul Apahida” – juniori, Formația de jocuri populare „Vaida Cămărașu”, Formația de dansuri tradiționale „Urca”, Ansamblul „Fiii Cămărașului” din comuna Cămărașu, Ansamblul folcloric „Românașul” din Cluj-Napoca și taraful „Zorile” din Mociu (Stângaciu – Țuli Carol).

În cadrul evenimentului vor evolua renumiți interpreți de muzică populară, alături de cântăreți din zonă, precum: Aurel Tămaș si “Băndașii de la Cluj”, Adriana Irimieș, Cătălin Nistor, Nicolae Turcu, Mariana Pop, Georgeta Balla, Narcisa Balla, Claudiu Ciotleuș, Voichița Naghi, Gheorghe și Doina Puian, Ovidiu Varian, Diana Haja, Bianca Trif, Melisa Cuc, Ioana Șuteu, Alexandra Chezan, Miriam Albertfi, Cristian Mezei-Pop, Daria Potor și elevii clasei de canto popular, Mociu.

Festivalul, care are ca scop protejarea și a promovarea jocului tradițional din Câmpia Transilvaniei în rândul iubitorilor de folclor autentic, va fi prezentat de Grigore Sâmboan.

Prima ediție a Festivalului „Jocu’ de pe Câmpie” a avut loc în anul 1984 la Mociu, când au participat formații artistice din județul Cluj, dar şi din Alba, Mureș sau Bistrița-Năsăud.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...