Festivitatea de premiere a laureaților Concursului Național de Poezie „Octavian Goga”

de | oct. 11, 2023

Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, Direcția Județeană Pentru Cultură Cluj și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj, organizează vineri, 13 octombrie, festivitatea de premiere a laureaților celei de-a XXXVIII-a ediții a Concursului Național de Poezie „Octavian Goga”.

Concursul a fost jurizat de trei membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj: criticul literar dr. Victor Cubleșan (șeful Direcției Județene pentru Cultură Cluj) – președintele juriului, poetul dr. Victor Constantin Măruțoiu (referent cultural la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și la Universitatea Tehnică Cluj) și scriitorul drd. Ioan Pavel Azap, redactor la revista „Tribuna” – membri.

Muzeul Memorial „Octavian Goga”  va acorda tuturor laureaților concursului premii constând în diplome, materiale promoționale și publicații proprii.

Pe lângă vizitarea expozițiilor permanente, participanții la festivitate vor asista la câteva momente literar-artistice, realizate de elevii Școlii Gimnaziale „Octavian Goga”,  Ciucea (coordonator: prof. Cristina Pop), membrii Uniunii Scriitorilor din România (Filiala Cluj), membrii Cenaclului Literar-artistic al Cadrelor Didactice “Octavian Goga” (Cluj-Napoca) și membrii Cenaclului Literar „Sublim” (Cluj-Napoca).

În cadrul festivității va avea loc și vernisajul expoziției de fotografie și machete „110 ani de la ultima decolare a pilotului-inginer Aurel Vlaicu”, organizată de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” – Filiala Cluj, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Muzeul Memorial „Octavian Goga”.

Intrarea la eveniment este gratuită.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...