Filantropia Bistrița-Năsăud | 4 tone de alimente dăruite în cadrul campaniei umanitare de Paști

de | mai 1, 2021 | Societate

Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud a orgnizat și în acest an, în preajma Praznicului Învierii Domnului, o campanie umanitară pentru persoanele nevoiașe.

Campania din anul acesta de Sfintele Sărbători de Paști am intitulat-o: „Faptele bune aduc bucuria Învierii!”.

Marea sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos este Praznicul mult așteptat și mult iubit, care ne adună cu multă bucurie în Biserică și apoi în familie.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne îndeamnă în cuvântul de la Slujba de Înviere: „Intraţi toţi întru bucuria Domnului nostru. Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi, cinstiţi ziua. Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi. Viţelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Să nu se plângă nimeni de lipsă!”

Ne-am dorit, așadar, ca bucuria Sfintelor Sărbători să fie deplină în fiecare casă și să venim în sprijinul familiilor nevoiașe care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Sfintele Paști!, a declarant Pr. Dr. Marius Pintican, Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

Anul acesta, Filantropia Bistrița a reușit să distribuie peste 4 000 kg de alimente unui număr impresionant de persoane vulnerabile și nevoiașe. Pe lângă aceste pachete consistente, în urma apelului din campania „Faptele bune aduc bucuria Învierii!” s-a realizat și un lucru extraordinar: 130 de copii sărmani, orfani, din familii numeroase sau monoparentale, au primit încălțăminte, jucării și haine noi.

Filantropia Bistrița-Năsăud | 4 tone de alimente dăruite în cadrul campaniei umanitare de Paști

Peste 500 de persoane au primit pachete generoase care să aducă mângâiere și nădejde.  Fiecare pachet a conținut:  cozonac, pască cu brânză dulce și stafide, ouă proaspete, ouă vopsite, făină, orez, zahăr, ulei, margarină, salam, conservă de carne, 1 sticlă de vin, 2 kg de carne, dulciuri pentru copii. În total, peste 4000 kilograme de alimente.

Cu sprijinul Părintelui Ionuț Vlașin, preotul capelan de la Penitenciarul din Bistrița am reușit să aducem mângâiere și la 50 de persoane private de libertate care nu au avut de la cine primi vizite sau un pachet de Sfintele Sărbători de Paști.

Nu au fost uitate nici 50 de familii cu deficiențe de auz, aflate în ocrotirea Părintelui Cătălin Mileșan care au primit, de asemenea, daruri din partea noastră.

Apoi, ne-am îndreptat și către cele 30 de persoane pe care îi transportăm zilnic la secția de Hemodializă a Spitalului Județean din Bistrița. De asemenea, celor 100 de persoane vârstnice aflate în grija noastră la Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua, li se oferă toată asistența spirituală specifică acestei perioade.  În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradițional de Sfintele Paști, într-o atmosferă creștină și familială, a mai spus Pr. Marius Pintican.

Înființată la inițiativa și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud săvârșește binele tot timpul anului, purtând de grijă, de 9 ani de zile, neîntrerupt, copiilor orfani, oamenilor sărmani, singuri, bătrâni și bolnavi și a celor aflați în stare de dificultate.

Prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia se oferă masa de prânz, de luni până vineri, la peste 80 de persoane nevoiașe, iar în ajunul sărbătorilor de peste an se organizează campanii umanitare pentru sprijinirea persoanelor aflate în situații de dificulatate de pe raza întregului județ.

 

Ultimele articole

Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885 – 1 septembrie 1944)

Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885 – 1 septembrie 1944)

„Pădurea spânzuraților”, „Ion. Blestemul pământului, blestemul iubirii” sau „Ciuleandra” fac din Liviu Rebreanu unul dintre marii scriitori ai României secolului al XIX-lea. S-a născut pe 27 noiembrie 1885 la Târlișua, în județul Bistrița - Năsăud, fiind primul dintre...

Agenda ierarhilor în Duminica a 30-a după Rusalii

Agenda ierarhilor în Duminica a 30-a după Rusalii

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 28 noiembrie 2021, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului...

Mai multe din Societate
Campanie filantropică de Crăciun, în Protopopiatul Gherla

Campanie filantropică de Crăciun, în Protopopiatul Gherla

Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Gherla își propune ca în Postul Crăciunului să fie alături de copiii ce provin din familii defavorizate, monoparentale sau cu posibilități materiale reduse. În acest sens, în perioada...