Filantropia Bistrița-Năsăud | 4 tone de alimente dăruite în cadrul campaniei umanitare de Paști

de | mai 1, 2021

Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud a orgnizat și în acest an, în preajma Praznicului Învierii Domnului, o campanie umanitară pentru persoanele nevoiașe.

Campania din anul acesta de Sfintele Sărbători de Paști am intitulat-o: „Faptele bune aduc bucuria Învierii!”.

Marea sărbătoare a Învierii Domnului Iisus Hristos este Praznicul mult așteptat și mult iubit, care ne adună cu multă bucurie în Biserică și apoi în familie.

Sfântul Ioan Gură de Aur ne îndeamnă în cuvântul de la Slujba de Înviere: „Intraţi toţi întru bucuria Domnului nostru. Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi, cinstiţi ziua. Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi. Viţelul este mult, nimeni să nu iasă flămând. Să nu se plângă nimeni de lipsă!”

Ne-am dorit, așadar, ca bucuria Sfintelor Sărbători să fie deplină în fiecare casă și să venim în sprijinul familiilor nevoiașe care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Sfintele Paști!, a declarant Pr. Dr. Marius Pintican, Președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud.

Anul acesta, Filantropia Bistrița a reușit să distribuie peste 4 000 kg de alimente unui număr impresionant de persoane vulnerabile și nevoiașe. Pe lângă aceste pachete consistente, în urma apelului din campania „Faptele bune aduc bucuria Învierii!” s-a realizat și un lucru extraordinar: 130 de copii sărmani, orfani, din familii numeroase sau monoparentale, au primit încălțăminte, jucării și haine noi.

Filantropia Bistrița-Năsăud | 4 tone de alimente dăruite în cadrul campaniei umanitare de Paști

Peste 500 de persoane au primit pachete generoase care să aducă mângâiere și nădejde.  Fiecare pachet a conținut:  cozonac, pască cu brânză dulce și stafide, ouă proaspete, ouă vopsite, făină, orez, zahăr, ulei, margarină, salam, conservă de carne, 1 sticlă de vin, 2 kg de carne, dulciuri pentru copii. În total, peste 4000 kilograme de alimente.

Cu sprijinul Părintelui Ionuț Vlașin, preotul capelan de la Penitenciarul din Bistrița am reușit să aducem mângâiere și la 50 de persoane private de libertate care nu au avut de la cine primi vizite sau un pachet de Sfintele Sărbători de Paști.

Nu au fost uitate nici 50 de familii cu deficiențe de auz, aflate în ocrotirea Părintelui Cătălin Mileșan care au primit, de asemenea, daruri din partea noastră.

Apoi, ne-am îndreptat și către cele 30 de persoane pe care îi transportăm zilnic la secția de Hemodializă a Spitalului Județean din Bistrița. De asemenea, celor 100 de persoane vârstnice aflate în grija noastră la Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua, li se oferă toată asistența spirituală specifică acestei perioade.  În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradițional de Sfintele Paști, într-o atmosferă creștină și familială, a mai spus Pr. Marius Pintican.

Înființată la inițiativa și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit ANDREI, Asociația Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud săvârșește binele tot timpul anului, purtând de grijă, de 9 ani de zile, neîntrerupt, copiilor orfani, oamenilor sărmani, singuri, bătrâni și bolnavi și a celor aflați în stare de dificultate.

Prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia se oferă masa de prânz, de luni până vineri, la peste 80 de persoane nevoiașe, iar în ajunul sărbătorilor de peste an se organizează campanii umanitare pentru sprijinirea persoanelor aflate în situații de dificulatate de pe raza întregului județ.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Trenurile Soarelui 2024

Trenurile Soarelui 2024

Din 14/15 iunie 2024, CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data...

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a

Cea de-a III-a ediție a Zilelor Horticulturii Clujene - eveniment organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală - se va desfășura, în perioada17-19 mai (orele...

ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației

ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se înscrie și în acest an în circuitul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” cu ExpoTech@UTCN și invită publicul larg la o incursiune în universul inovației și tehnologiei. Expoziția va fi găzduită pentru prima dată în incinta...

UMF Cluj Technology Transfer Days 2024

UMF Cluj Technology Transfer Days 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează, în perioada 14-15 mai 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului „UMF Cluj Technology Transfer Days”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „PROGRES - Creșterea performanțelor...

Un nou program de Inginerie Medicală la UBB

Un nou program de Inginerie Medicală la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai anunță că va avea, începând din anul universitar 2024-2025, un program de licență în Inginerie Medicală, completându-și astfel programele UBBMed relevante pentru sănătate-medicină din cadrul UBB School of Health, după modele similare de...

Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrică

Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrică

Consiliul Județean a construit primul spital de la 0, unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inaugurat marți, 14 mai 2024, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie...