Ghetuțele Bucuriei: 190 de copii au primit cadouri împachetate de alți copii

de | dec. 31, 2023

Campania „Ghetuțele Bucuriei” – ediția din 2023, derulată de Asociația Educalise din Cluj-Napoca, a ajuns la final. 190 de copii din medii defavorizate, din județele Cluj, Mureș, Brașov și Vâlcea, au primit, în pragul Crăciunului, inclusiv în 24 decembrie, pachete cu ghetuțe noi, haine groase, dulciuri, fructe și rechizite. Aproape toate cadourile au fost împachetate și pregătite de copii din școli și grădinițe din Cluj-Napoca, Asociația Educalise dorind, astfel, să păstreze și componenta educativă a „Ghetuțelor Bucuriei”.

„Copiii își doresc sa lucreze pentru Moș, lumea lor este plină de ateliere cu jucării și pozne, împachetatul darurilor cu ei are ca scop învățarea empatiei, bunătății și dăruirii. Copiii sunt receptivi și fericiți că pot sări în ajutor. De exemplu, la o împachetare, un copil s-a descălțat și a vrut să își dăruiască ghetuțele. Puterea exemplului vine din noi toți și de cele mai multe ori avem mult de învățat de la copii”, spune Mădălina Hada, cofondatoare a Asociației Educalise.

Campania din acest an, una aniversară, s-a încheiat cu o gală caritabilă, organizată de Educalise cu sprijinul partenerilor Eggo, PrânzCina și Garlic. Banii din biletele vândute la gală au fost folosiți exclusiv pentru pachetele celor 190 de copii, iar participanții prezenți la eveniment au fost înscriși într-o tombolă, unde au putut câștiga diverse premii oferite de organizatori – de la cine festive, până la decorațiuni pentru sărbători și ghiduri de somn pentru copii.

Atunci când au demarat cea de a cincea ediție a campaniei „Ghetuțele Bucuriei”, cele două organizatoare, Cristina Sălăgean și Mădălina Hada, nu  s-au gândit că vor ajunge să strângă, în mai puțin de jumătate de lună, suma de 49.000 lei, fapt ce le-a permis nu doar să suplimenteze numărul copiilor beneficiari, ci să ducă bucurie în dar și familiilor acelor copii. Așadar, au cumpărat și pilote, lenjerii de pat, obiecte de igienă sau scutece, alimente și alte materiale necesare bebelușilor, frați ai copiilor care au primit ghetuțe.

„Suntem profund recunoscătoare comunității din jurul nostru, împreună am reușit să ducem la bun sfârșit și această a 5-a ediție aniversară a proiectului «Ghetuțele Bucuriei». De-a lungul acestor ani am adus bucurie unui număr de peste 700 de copilași și familiilor lor, și nu ne vom opri aici. Pe viitor, ne dorim să sprijinim familiile beneficiare și, cu precădere, copiii din aceste familii, motivându-i să meargă la școală și să nu abandoneze cursurile, întrucât, precum o spune și motto-ul nostru, credem cu tărie că educația de astăzi schimbă lumea de mâine. În acest sens, perioada dintre sărbătorile de iarnă ne găsește construind un proiect menit să scadă rata abandonului școlar, pe care îl vom desfășura în două comunități din județele Cluj și Mureș în perioada ianuarie-februarie 2024”, declară Cristina Sălăgean, cofondatoare a Asociației Educalise.

Asociația Educalise a fost fondată, în 2019, de Mădălina Hada și Cristina Sălăgean, două mame cu job-uri full time, care, în timpul liber, au decis să se implice în proiecte caritabile, fie că era vorba de pictat săli și holuri în spitale de copii, de dotarea unor unități sanitare cu aparatură medicală sau amenajarea unor săli multimedia pentru acces mai facil la educație.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...