Innamorato di te – operă în aer liber | Concert caritabil pentru Efrem Lupescu

de | aug. 6, 2022 | Cultură

Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită iubitorii de frumos la un concert excepționalcu scop caritabil: Innamorato di te (Îndrăgostit de tine). Acestava avea loc marți, 9 august, începând cu ora 20:00, la Sun Garden Resort, într-un cadru distins, departe de agitația metropolei din inima Transilvaniei. Evenimentul caritabil este organizat pentru a-l sprijini pe Efrem Ciprian Lupescu, un băiețel de aproape cinci ani, care a fost diagnosticat recent cu o formă agresivă de cancer neuroblastom, gradul 4, cu multiple metastaze în tot organismul.

Inamorato di te se anunță a fi un spectacol deosebit o seară de muzică italiană, care se va desfășura în aer liber. Protagoniștii concertului tenorul Eusebiu Huțan, baritonul Florin Estefan, acompaniați de Emy Drăgoi la acordeon și de Alessia Drăgoi la vioară, alături de un ansamblu de instrumentiști vor interpreta unele dintre cele mai apreciate cântece italiene, precum „Vivo per lei”, „Caruso”, „Parla piu piano” sau „Nel blu dipinto di blu” („Volare”).

Concertul este organizat de baritonul Florin Estefan, Opera Națională Română din Cluj, Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), Asociația Prietenii Bisericii Stundeților (APBS), în parteneriat cu FSP Global, Sun Garden și Quadrion.

Clujenii, dar și toți oaspeții orașului, sunt invitați să se alăture acestui eveniment caritabil, nu doar în calitate de simpli spectatori, ci și ca potențiali donatori, care ar putea veni în ajutorul micului Efrem, în drumul său spre vindecare, contribuind astfel la colectarea sumei necesare tratamentului început la Cluj-Napoca, dar care va continua în străinătate.

Participarea la eveniment se face în baza înregistrării, completând formularul din link-ul alăturat: https://forms.gle/Ub4Z3mVAQ555pTJJ7

Organizatorii evenimentului menționează că toți cei care se înregistrează pentru concertul Innamorato di te vor trebui să achite până vineri, 5 august 2022, o taxă obligatorie de participare, în valoare de 50 de lei. Această sumă se va plăti în contul RO46BTRLRONCRT0534825401 al Asociației Prietenii Bisericii Studenților (APBS) și reprezintă banii care acoperă strict consumația oferită de  localul unde se organizează concertul – Sun Garden Resort – fiind destinată localului gazdă. Consumația suplimentară se achită în momentul plasării comenzii, la bar. Această taxă nu va fi inclusă în fondurile destinate lui Efrem Ciprian Lupescu.

Pentru ca Efrem Ciprian să fie ajutat prin intermediul acestui concert, al cărui scop principal este colectarea de fonduri pentru tratamentul cancerului agresiv, toți invitații cu inimă mare vor putea face donații la fața locului. Se va putea dona atât cu bani cash, cât și prin intermediul cardului. Pe toată durata concertului, Sun Garden Resort, precum și ascoiațiile implicate în organizarea evenimentului, vor pune la dispoziție toate mijloacele necesare pentru ca donațiile să fie ușor de realizat.

De asemenea, organizatorii mai menționează că, pentru invitații care nu au mașină sau pentru cei care vor să își lase mașinile acasă, în ziua concertului, va fi asigurat transportul gratuit spre Sun Garden Resort. Doritorii de a beneficia de transportul gratuit trebuie să menționeze acest aspect în formularul pe care îl vor completa on-line.

Efrem Ciprian Lupescu este un băiețel de aproape cinci ani. Până la începutul lunii iulie a acestui an, Efrem era un copil sănătos și zglobiu. După o serie de boli specifice ale copilăriei, care au fost tratate și depășite cu bine, băiețelul a continuat să se plângă de alte dureri.

O serie de investigații mai amănunțite au scos la iveală un diagnostic greu – neuroblastom de gradul 4, cu multiple metastaze în tot organismul, aceasta fiind o formă agresivă de cancer, cu o evoluție accelerată. Efrem a fost internat imediat. Tratamentul îndelungat și foarte costisitor pentru cancerul agresiv a început la Cluj-Napoca, aceasta fiind doar prima etapă pe care trebuie să o parcurgă Efrem, întrucât intenția familiei este de a continua medicația și tratamentul în străinătate. Este o cale lungă și anevoioasă pe care o va parcurge micuțul, dar care este necesară pentru ca tratamentul să dea rezultate. Este, mai ales, și un efort financiar imens. Tratamentul în străinătate presupune sute de mii de euro.

Persoanele care vor să îl sprijine pe Efrem Lupescu, dar care nu au posibilitatea să fie prezenți la Innamorato di te, pot dona oricând, orice sumă de bani, folosind una dintre următoarele modalități:

BT Pay: 0748 08 05 89

Revolut ID: @monicabm5

PayPal: lupescu0adrian@gmail.com

BT Ron: RO68 BTRL 0130 1201 C647 60XX

ING Ron: RO20 INGB 0000 9999 1264 9642

BCR Ron: RO40 RNCB 0298 0753 4436 0001

BT Euro: RO43 BTRL 0130 4201 C647 60XX

ING Euro: RO62 INGB 0000 9999 1264 9662

BCR Euro: RO45 RNCB 0298 0753 4436 0008

Ultimele articole

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca. Între produsele prezentate de studenți se numără palaneț cu brânză de Mociu, sarmale cu păsat de Vama Oaș, tochitură moldovenească sau bere tradițională din Dorna Candrenilor Universitatea de Științe Agricole și...

Mai multe din Cultură
Noaptea Muzeelor 2023 la Cluj si Bistrița (audio)

Noaptea Muzeelor 2023 la Cluj si Bistrița (audio)

Dedicăm agenda culturală a acestui sfârșit de săptâmână, evenimentului ce va domina atât prin multitudinea și varietatea manifestărilor, cât și prin interesul deosebit de care se bucură de ani buni – Noaptea Muzeelor, manifestare desfășurată în perioada 13-14 mai....

Noaptea Europeană a muzeelor la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Europeană a muzeelor la Muzeul Mitropoliei Clujului

Anul acesta, în 2023, Noaptea Muzeelor va fi organizată SÂMBĂTĂ, 13 MAI iar Muzeul Mitropoliei Clujului vă așteaptă cu numeroase surprize și un adevărat regal cultural-artistic. Astfel, programul de funcționare a Muzeului va fi unul special, vizitarea putându-se face...

Classic Unlimited lansează Classic for Kids

Classic Unlimited lansează Classic for Kids

Turneul Classic Unlimited își depășește încă o dată limitele și lansează Classic for Kids, un proiect de educație muzicală pentru copii și părinți care își propune să faciliteze interacțiunea cu muzica clasică și cu muzica în general, ca o sursă de creativitate,...

Balul Moților | Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România

Balul Moților | Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România

Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România organizează sîmbătă, 6 mai 2023, la Grand Hotel Napoca, o nouă ediție a manifestării Balul Moților. Devenit o tradiție la Cluj și în multe filiale din țară ale Societății, Balul Motilor adună de fiecare dată o...