Intervenții pe drumurile județene în vederea prevenirii fenomenului de polei

de | dec. 12, 2022 | Societate

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 12 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate mai ales în cursul nopții, între -4 și 0 grade Celsius, mai multe drumuri județene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 11 decembrie, s-a acţionat pe un drum județean situat pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul unui utilaj. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 10 drumuri judeţene, cu opt utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 63,7 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri nu a fost necesară intervenția în ceea ce privește activitatea pe timp de iarnă, dar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de cinci tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe două drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 28 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

Ultimele articole

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 24)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 24)

O bună lecție pentru noi creștinii întru a ne simplifica viața ne-o oferă cel supranumit filozoful plăcerii. Vom fi surprinşi când vom afla adevăratele gusturi ale acestuia. Nici vorbă de grandoarea marilor case. Mâncarea sa era simplă, Epicur bea apă mai degrabă...

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Mai multe din Societate
Serviciul ALOPEDI, apelat de peste 19.800 de părinți în anul 2022

Serviciul ALOPEDI, apelat de peste 19.800 de părinți în anul 2022

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917, o analiză a activității derulate pe parcursul anului 2022 prin...

Noi echipamente medicale în dotarea Spitalului Municipal Turda

Noi echipamente medicale în dotarea Spitalului Municipal Turda

Consiliul Județean Cluj a dotat Spitalul Municipal din Turda cu două noi echipamente medicale de înaltă tehnologie. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile noastre în sănătate continuă, conștienți fiind de importanța dotărilor ultraperformante...