ISU Cluj desfășoară, joi și vineri, două exerciții ample în municipiul Cluj-Napoca

de | oct. 11, 2023

În cursul zilelor de joi, 12 octombrie și vineri, 13 octombrie, autospecialele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj se vor deplasa în regim de urgență în cartierele Mărăști, respectiv Gheorgheni, precum și la periferia municipiului Cluj-Napoca. În aceste zile, ISU Cluj desfășoară, începând cu ora 10:00, două exerciții ample de antrenament, care vor avea loc la o clădire de birouri de pe strada Alexandru Vaida Voievod, respectiv la un operator economic din domeniul petrolier, situat pe strada Cantonului.

Exercițiile fac parte din Cursul de pregătire în conducerea intervențiilor în situații de urgență, care are loc la Cluj-Napoca. Sesiunile se regăsesc în proiectul „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”. Astfel, în Cluj-Napoca sunt prezenți 25 de ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și de la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Cursul urmărește „aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil, în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații”. Totodată – informează ISU Cluj -, în cadrul fiecărei sesiuni de pregătire sunt organizate exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR), simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Programul de formare se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...