Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

de | mart. 1, 2024

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională.

Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David, cea care a dezvoltat jocul în cadrul DATA Lab, pe baza unui proiect de cercetare finanțat național, denumit „REThinkACADEMY: Sprijinirea universităților în a se îngriji eficient de sănătatea mintală a studenților în era digitală”.

Jocul terapeutic REThink Life este o intervenție de sine stătătoare, având integrat și un sistem de evaluare a abilităților emoționale. Acesta este compus din 4 niveluri, fiecare antrenând o abilitate distinctă de reglare a emoțiilor. Personajele din joc sunt reale, membri ai laboratorului, fapt ce ajută la creșterea validității ecologice și a dificultății în cadrul anumitor niveluri. Astfel, rolul lui RETman, ghidul în joc, este jucat de rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, iar rolul Optimistei care ghidează implementarea abilităților în viața reală este jucat de directorul proiectului, prof. univ. dr. Oana David.

Oana David este profesor universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, director al Institutului Internațional de Studii Avansate în Psihoterapie și Sănătate Mintală Aplicată, al laboratorului DATA și al Clinicii Babeș-Bolyai PsyTech. Cercetarea sa este centrată pe eficiența instrumentelor bazate pe tehnologie pentru prevenirea tulburărilor emoționale și a stresului la copii, adolescenți și adulți tineri. Până în prezent a obținut 6 granturi de cercetare importante pe baza cărora a dezvoltat mai multe instrumente terapeutice bazate pe tehnologie: jocul terapeutic REThink, aplicația pentru gestionarea stresului PsyPills, aplicațiile de monitorizare a emoțiilor MoodWheel și StudentMood, Programul de Parenting Rațional și Pozitiv online, precum și dispozitivul mecatronic terapeutic roboRETman pentru antrenarea abilităților emoționale la copii.

Proiectul ReThink este finanțat de  Ministerul Educației prin programul Creșterea competitivității economiei românești, subprogramul Proiect Experimental Demonstrativ, având un buget total de  598.495 lei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...