Lansări de carte la Târgul de carte Gaudeamus

de | apr. 15, 2022

Cartea „Îngrijirile paliative: de la teorie la empatie”, apărută anul acesta la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a fost lansată vineri, 15 aprilie 2022, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, care are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 13-17 aprilie, fiind organizat de Radio România.

Noua apariție editorială, semnată de preotul dr. Bogdan Chiorean, directorul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, este o lucrare interdisciplinară, care abordează medical și teologic parcursul final al pacienților cu boli terminale.

Cartea a fost prezentată publicului de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cel care semnează și cuvântul înainte la această lucrare, de prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca, și de autorul volumului, pr. dr. Bogdan Chiorean.

Lansarea a fost moderată de pr. dr. Cătălin Pălimaru, directorul Editurii Renașterea.

„Bartolomeu Valeriu Anania – Puterile Cuvântului”

De asemenea, tot astăzi, Editura Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca a lansat volumul omagial „Bartolomeu Valeriu Anania – Puterile Cuvântului”, antologie de studii, eseuri, articole și mărturii despre  Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania la centenarul nașterii, ediție îngrijită de Ioan St. Lazăr.

Noua apariție editorială, personalitatea marelui ierarh și cărturar, opera și realizările impresionante atinse pe parcursul vieţii au fost prezentate de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov, administratorul Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu” și lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Nicoleta Pălimaru  și Ioan St. Lazăr.

Evenimentul a fost moderat de Alexandra Blendea, redactor-șef la Casa Cărții de Știință.

Lansările celor două cărți pot fi vizionate, integral, aici:

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Pagina de Facebook Radio România Gaudeamus

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA