Liceenii de zece la olimpiada națională de religie au fost premiați

de | apr. 25, 2023

Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă pentru licee s-a desfășurat la Arad în perioada 19-23 aprilie. Elevii de liceu cu cele mai bune rezultate au fost premiați sâmbătă.

Ceremonia de premiere a debutat cu un moment artistic susținut de corul „Sfântul Ioan Damaschin”, dirijat de Preotul Profesor Gabriel Streulea.

La festivitate au participat Arhiepiscopul Timotei al Aradului, conf. univ. dr. Vasile Timiș, inspector general pentru Religie în Ministerul Educației și președinte executiv în cadrul Olimpiadei, Romeo Moșoiu, consilier în cadrul Ministerului Educației, Diac. Alexandru Cuțchi, inspector în cadrul Sectorului Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, Doru Sinaci, subprefect al Aradului, Părintele lect. dr. Filip Albu, Președintele Comisiei Olimpiadei Naționale de Religie și profesor la Facultatea de Teologie din Arad și Prof. Monica Băltărețu, directorul Colegiului Economic din Arad în care a avut loc competiția.

După sesiunea în care reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea olimpiadei au susținut discursuri, a urmat premierea câștigătorilor.

Domnul Vasile Timiș a înmânat diplome din partea Ministerului Educației pentru participanții clasați pe primele trei locuri în clasament, precum și pentru mențiuni. Din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Părintele inspector Alexandru Cuțchi a acordat câștigătorilor primelor trei locuri din fiecare clasă câte o Diplomă și medalie comemorativă a anului 2023, precum și alte daruri.

Arhiepiscopia Aradului a oferit 58 de premii speciale care au constat în diplome și premii în bani. De asemenea, Universitatea Aurel Vlaicu și Colegiul Economic din Arad au oferit câte 20 de premii speciale.

Toate loturile olimpice și profesorii însoțitorii au primit pachete cu cărți și produse de colportaj din partea Centrului Cultural Județean Arad, Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Arad și Arhiepiscopia Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română