Locuitorii din Beclean, binecuvântați la hramul bisericii lor de doi ierarhi

de | aug. 17, 2015 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a slujit în Duminica a 11-a după Rusalii, Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Beclean, cu prilejul sărbătoririi hramului.

Slujba a început la ora 9:30, iar alături de Ierarhul clujean a slujit și Mitropolitul Alexandru al Kievului, 1prezent în Arhiepiscopia Clujului cu prilejul hramului Mănăstirii Nicula. Cei doi ierarhi au fost înconjurați de un sobor de peste 20 de preoți.

Ierarhul ucrainean le-a spus bistrițenilor, în cadrul cuvântului de învățătură, să nu-și împietrească inimile și să îi ierte pe cei ce i-au supărat, că doar așa vor fi și ei iertați de Bunul și Milostivul Dumnezeu, așa cum spunem în rugăciunea Tatăl Nostru pe care o rostim în fiecare zi.

„În fiecare zi îl rugăm pe Dumnezeu să ne ierte, dar oare facem și noi asemenea? Oare iertăm noi celor care ne-au greșit nouă? Să dea Bunul Dumnezeu să primim acest mare dar al iertării, să-i putem iubi și să fim milostivi cu cei ce ne supără pe noi”.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat pe părintele Adrian Cherhaț, inspectorul de religie al județului Bistrița-Năsăud, la rangul de iconom. Au fost oferite și mai multe diplome de aleasă cinstire pentru cei ce au sprijinit lucrările realizate la biserică de-a lungul anilor.

Biserica cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Beclean a fost construită între anii 1998-2011, iar în urmă cu doi ani, mai exact pe 17 august, a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Potrivit părintelui protopop Doru Zinveliu, în acest moment locașul de rugăciune se află în fază de pictură.

 

Ultimele articole

Liturghia credincioșilor

Liturghia credincioșilor

Liturghia credincioșilor poate fi împărțită pe mai multe secvențe, după cum urmează: partea introductivă, Vohodul Mare sau Ieșirea cu Cinstitele Daruri, Partea pregătitoare pentru săvârșirea Jertfei, Momentul central al Liturghiei: săvârșirea Jertfei (sfințirea Darurilor), săvârșirea Tainei (Împărtășirea) și partea finală.
Vom încerca, atât cât spațiul ne va permite să tratăm aceste părți componente.

Episcopul-vicar Benedict, la hramul bisericii din Iliuța Bozghii

Episcopul-vicar Benedict, la hramul bisericii din Iliuța Bozghii

În a treia zi de Rusalii, marți, 22 iunie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Iliuța Bozghii, comuna Tiha Bârgăului,...

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 21 iunie 2021, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com