Noi stații de reîncărcare a vehiculelor electrice, la stadionul Cluj Arena

de | ian. 19, 2024

Consiliul Județean Cluj și Administrația Fondului pentru Mediu au semnat contractul de finanțare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice la Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Mă bucur că putem oferi aceste noi facilități într-o locație extrem de accesibilă cum este stadionul nostru. Această investiție va avea un impact semnificativ asupra calității vieții clujenilor dar și în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Vom face, astfel, și mai accesibilă infrastructura necesară mașinilor electrice și vom contribui în plus la promovarea utilizării mijloacelor de transport ecologice.”

Astfel, la Cluj Arena urmează să fie instalate 10 stații de reîncărcare, fiind create 20 de puncte de reîncărcare și un număr de 20 de locuri de parcare. Puterea instalată aferentă unei stații va fi de 72 kW, pentru opt dintre ele, și 97 kW, pentru două stații, rezultând un total de 770 kW.

Valoarea totală a proiectului este de 2.564.831 lei, cu TVA inclus.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...