Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă pentru seminarii şi licee teologice se desfășoară la Brașov

de | apr. 25, 2024

 

Elevi de la seminarii şi licee teologice din toată țara susțin joi dimineață, la Brașov, proba scrisă la Olimpiada Naţională de Religie Ortodoxă.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șchei, în prezența Mitropolitului Laurențiu al Ardealului.

„Olimpiada de Religie nu poate fi decât un prilej fericit de a descoperi fiecare apostolul și misionarul din voi, de a vă lupta pentru binele poporului și al Bisericii noastre”, le-a spus IPS Laurențiu elevilor.

La eveniment participă și un reprezentant al Sectorului teologic-educațional al Administrației Patriarhale, Pr. Constantin Andrei, inspector patriarhal, care a transmis binecuvântarea Patriarhului Daniel către participanți.

„Voi, dragi elevi, ați ales să nu vă potriviți acestui veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții pentru a fi sarea pământului și lumina lumii”, a spus Pr. Constantin Andrei.

„Participarea voastră la acest concurs arată că învățământul nostru teologice preuniversitar continuă să rodească, promovând cunoașterea lui Dumnezeu, a omului, a cosmosului, a valorilor morale creștine precum: prietenia, dragostea, pacea, răbdarea, dreptatea, înțelegerea, responsabilitatea – ca principii de bază ale credinței creștine”.

Tot în deschiderea olimpiadei, Conf. Univ. Dr. Vasile Timiș, Inspector general în Ministerul Educației, a primit „Crucea Șaguniană” pentru laici.

Programul Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă pentru seminarii şi licee teologice are loc la Cheile Grădiştei, Resort Fundata, judeţul Braşov în perioada 25-28 aprilie. Pentru ceilalți elevi, Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă va fi organizată în perioada 8-12 mai: pentru gimnaziu, la Focșani, iar pentru liceu – în Piatra Neamț.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Pomenirea...

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

În perioada 21-23 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.722 elevi din clasele a IV-a (4.135 elevi din mediul urban și 1.587 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a...

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de...

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Anul Puccini va fi sărbătorit la Opera română clujeană

Opera Națională Română Cluj-Napoca are bucuria de a prezenta PREMIERA operei TOSCA, un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Italian, Ambasada Italiei și Artexim pentru a celebra Anul Puccini în România. Cea mai nouă producție a Operei clujene va...