„Pași în Taina Cuvântului”, proiect pentru copii la biserica „Sf. Nicolae” de pe Horea

de | mart. 12, 2018 | Activități parohiale

Duminica, 11 martie 2018, întâlnirea catehetică a copiilor din Parohia Sfântul Nicolae din Cluj-Napoca a fost una specială.

Întrucât în urmă cu trei zile a fost sărbătorită ziua internaţională a femeii, la întâlnirea duminicală au fost invitate şi mămicile. Cei prezenţi au discutat despre modelul suprem al mamei creştine care este Maica Domnului şi despre rolul ei în mântuirea noastră. Părintele Florin Daniel a subliniat frumosul exemplu al Fecioarei Maria care îşi duce pruncul la Templu, făcându-se pildă tuturor părinţilor spre a-i învăţa pe cei mici paşii spre biserică, spre întâlnirea cu Dumnezeu.

În partea a doua a întâlnirii, copiii şi mămicile lor au realizat un tablou de familie reprezetând copacii amintirilor frumoase. În semn de preţuire şi recunoştinţă cei mici au oferit la final mămicilor câte un buchet de ghiocei care să le împrimăvăreze sufletul.

Întâlnirea de azi se înscrie într-un proiect mai larg ce se conturează în această perioadă, intitulat „Paşi în Taina Cuvântului”. Proiectul iniţiat de părintele Florin Daniel, se desfăşoară cu sprijinul doamnei învăţătoare Nora Suciu şi îşi propune să adune  săptămânal pe copii în biserică, spre a le cultiva acestora, prin metode creative, dragostea de Dumnezeu.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...