Președintele Academiei Maghiare de Științe, în vizită la UBB

de | oct. 12, 2023

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut oaspete, miercuri, 11 octombrie, pe președintele Academiei Maghiare de Științe, prof. univ. dr. Freund Tamas, alături de o delegație mai largă a Academiei Maghiare.

„Discuțiile s-au focalizat pe colaborările științifice bilaterale, inclusiv pe rolul comunității academice clujene maghiare în Academia Maghiară de Științe, dar și pe acțiuni comune și de sprijin reciproc la nivel european și internațional. De asemenea, a fost analizată posibilitatea unor colaborări viitoare concrete în zona UBBMed, în condițiile în care profesorul Freund Tamas este un specialist internațional de top în neuroștiințe (și medicină experimentală), zonă de expertiză avansată și pentru UBB prin proiectele fanion BrainQ și InfoBioNano4Health” – informează UBB.

Președintele Academiei Maghiare a susținut și o conferință în Aula Magna a UBB și a avut discuții academice cu reprezentanții (conf. univ. dr. Soos Anna și prof. univ. dr. Marko Balint, prorectori UBB) și colegii liniei maghiare din UBB.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIII –a, duminica 14 aprilie 2024 in intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restrictii de circulatie in zona centrala. Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum...