Programul „Fii isteț, vei fi mai sigur!“ revine în liceele din Cluj–Napoca

de | oct. 25, 2023

O nouă ediție a programului educațional de conducere preventivă pentru elevii clujeni se desfășoară, începând din 25 octombrie, cu sprijinul echipei campioane naționale de raliuri, Napoca Rally Academy.

Ediția 2023 „Fii isteț, vei fi mai sigur!” reprezintă o revenire a programului „BeCool – Gândește înainte!”, proiect de suflet al echipei Napoca Rally Academy, demarat, în   anul 2016, tot în județul Cluj și care a permis instruirea a peste 29.000 de elevi, viitori șoferi din Brașov, București, Craiova, Sibiu și Cluj-Napoca. „Fii isteț, vei fi mai sigur!” este un proiect de tip workshop, care propune elevilor clujeni din clasele a XI-a și a XII-a – grupa de vârstă interesată în obținerea permisului de conducere auto din toate unitățile de învățământ preuniversitar liceal -, sesiuni de formare și de informare cu privire la efectele negative ale comportamentului teribilist în trafic, cauzat de consumul de alcool și droguri la volan, în scopul prevenirii accidentelor de circulație și formării unui comportament responsabil pe drumurile publice.

Instructorii Napoca Rally Academy, cu sprijinul autorităților locale, vor desfășura acest proiect pe durata a 9 sesiuni în Cluj-Napoca, Turda și Dej, pentru aproximativ 3000 de elevi din unitățile de învățământ preuniversitar, din județul Cluj.

„Ne onorează să putem continua colaborarea cu Napoca Rally Academy, prin dl. Bogdan Marișca și să demarăm o nouă ediție a proiectului «BeCool-Gândește înainte!» în versiunea «Fii isteț, vei fi mai sigur!». Avem convingerea că activitățile deosebit de atractive desfășurate cu elevi din liceele clujene vor avea impact asupra tinerilor  care au permis de conducere sau se pregătesc să îl obțină și că vor contribui semnificativ la adoptarea unei conduite responsabile în trafic, pentru prevenirea riscului de accidente rutiere” – declară Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

„Nu teribilism la volan, nu alcool, nu substanțe interzise, în trafic și în viață, în general! Acesta este mesajul pe care vrem să îl transmitem elevilor în cadrul unui workshop de aproximativ două ore. Mă bucură faptul că adolescenții cu care am interacționat până acum au fost mult mai atenți și mai receptivi decât ne așteptam și feed-back-urile pe care le avem sunt foarte pozitive, lucru care ne motivează să încercăm să facem cât mai multe astfel de acțiuni în cadrul acestui proiect” – declară pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, în calitate de coordonator al proiectului.

„Fii isteț, vei fi mai sigur!” este implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj.

foto credit: radiovacanta

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

A fost lansat un nou site dedicat comunității persoanelor cu hemofilie din România. Site-ul www.desprehemofilie.ro,  dezvoltat de Roche România, se adresează copiilor și adulților cu hemofilie, precum și oamenilor din mediul acestora, care își doresc să fie informați...

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională. Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David,...