Proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru” continuă la Ilva Mică

de | oct. 4, 2016 | Activități parohiale

Este al treilea an consecutiv în care copii din localitatea Ilva Mică participă la acţiunea organizată de Parohia Ilva Mică Someş şi Şcoala Generală nr. 2 din localitate, intitulată „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru„, ne informează pr. Paul Gavriloaie.

Astfel, peste 70 de copii, elevi ai Şcolii Generale nr. 2 din Ilva Mică, însoţiţi de preotul paroh Iuliu Brici, dar şi de profesorii Leon Gaftone, Teodora Gaftone, Aurica Martiţa şi Viorica Ştefan au vizitat sâmbătă, 2 octombrie 2016, Mănăstirea „Sf. Ilie” de la Nuşeni, iar la întoarcere oraşul Beclean, unde copiii care nu au avut posibilitatea unei excursii s-au bucurat de parcul minunat amenajat în oraşul de pe Someş.

Această excursie face parte din proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru” organizată anual de Parohia Ilva Mică Someş şi Şcoala Generală Nr. 2 din comuna Ilva Mică şi are ca scop dobândirea de informaţii cu privire la mănăstirile de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi cultivarea religioasă a copiilor.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...