Proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru” continuă la Ilva Mică

de | oct. 4, 2016

Este al treilea an consecutiv în care copii din localitatea Ilva Mică participă la acţiunea organizată de Parohia Ilva Mică Someş şi Şcoala Generală nr. 2 din localitate, intitulată „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru„, ne informează pr. Paul Gavriloaie.

Astfel, peste 70 de copii, elevi ai Şcolii Generale nr. 2 din Ilva Mică, însoţiţi de preotul paroh Iuliu Brici, dar şi de profesorii Leon Gaftone, Teodora Gaftone, Aurica Martiţa şi Viorica Ştefan au vizitat sâmbătă, 2 octombrie 2016, Mănăstirea „Sf. Ilie” de la Nuşeni, iar la întoarcere oraşul Beclean, unde copiii care nu au avut posibilitatea unei excursii s-au bucurat de parcul minunat amenajat în oraşul de pe Someş.

Această excursie face parte din proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru” organizată anual de Parohia Ilva Mică Someş şi Şcoala Generală Nr. 2 din comuna Ilva Mică şi are ca scop dobândirea de informaţii cu privire la mănăstirile de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, dar şi cultivarea religioasă a copiilor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...