Recensământ 2022: Județul Cluj pe locul al treilea pe țară la numărul chestionarelor completate (AUDIO)

de | apr. 6, 2022

Începând de luni, 14 martie 2022, a început în toată țara Recensământul Populației și Locuințelor. Prima etapă a recensământului constă în autorecenzarea online, care durează până în 15 mai. Autorecenzarea se poate realiza inclusiv cu asistență din partea unui recenzor pentru cei care vor avea nevoie.

Silviu Vârva, Directorul adjunct al Direcţiei de Statistică Cluj:

După trei săptămâni de autorecenzare, situația se prezintă astfel: județul Cluj se clasifică pe locul al treilea, după municipiul București și municipiul Brașov, având un număr de 93.593 de chestionare completate până ieri, 3 aprilie, dintre care 55.982 în mediul urban și 37.611 în mediul rural. Important de menționat este faptul că nu vorbim de câte persoane s-au autorecenzat, ci de numărul de chestionare completate, chiar și pentru locuințe ocupate sau secundare. Cele mai multe chestionare s-au completat în municipiul Cluj-Napoca, respectiv 41.700 până ieri.

În mediul urban, municipiul Dej are până ieri 4.515 chestionare completate, municipiul Turda 3.766 chestionare, municipiul Gherla și Câmpia Turzii peste 2.500 de chestionare fiecare.

În ceea ce privește mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 8.306 chestionare, Apahida cu un număr total de 2.822 chestionare, Baciu cu 1.639 chestionare, Luna și Mihai Viteazu cu peste 1.200 chestionare fiecare.

Recensământului Populației și Locuințelor este organizat de Institutul Național de Statistică și a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Recensământ 2022: Județul Cluj pe locul al treilea pe țară la numărul chestionarelor completate (AUDIO)
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...