Săptămânalul Lumina de Duminică a împlinit 17 ani

de | oct. 16, 2022

Săptămânalul Lumina de Duminică, suplimentul de weekend al Ziarului Lumina, împlinește duminică 17 ani de existență. Conceptul publicației este să ofere teme de reflecție pentru cititorul creștin ortodox la începutul fiecărei noi săptămâni.

Ediția inaugurală, din 16 octombrie 2005, tipărită la Iași, în timpul păstoririi Părintelui Patriarh Daniel ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, a inclus documentarul „Întâlnire cu sfinții la Racla Cuvioasei Parascheva” și proclamarea canonizării Sfântului Mitropolit Dosoftei, ierarhul cărturar.

În primele șase luni de apariție, săptămânalul Lumina de Duminică a fost difuzat doar în județele Moldovei și online. Curând, solicitările de abonare primite de la cititori din toată țara au făcut ca săptămânalul să fie distribuit la nivel național.

Lumina de Duminică publică materiale originale: un comentariu al Evangheliei duminicale, articole de spiritualitate și articole de interes social.

Începând din 27 octombrie 2007, Ziarul Lumina și suplimentul său, Lumina de Duminică, fac parte din Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. Ambele publicații sunt auditate BRAT, cu un tiraj mediu de 21.000 de exemplare per ediție – cel mai mare tiraj al unei publicații din România.


Ziarul Lumina este primul cotidian creștin din România și a fost înfiinţat la Iaşi, în 7 februarie 2005, la inițiativa laicatului și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada când era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Foto credit: Vestitorul Ortodoxiei

Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a pr. Ioan Iovan

Se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a pr. Ioan Iovan

În data de 17 mai se împlinesc 15 ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Arhimandrit Ioan Iovan, duhovnicul Mănăstirii Recea din județul Mureș și mărturisitor al Ortodoxiei în închisorile comuniste. S-a născut în familia preotului Gavril și al preotesei Maria Iovan...

101 ani de la inaugurarea Mormântului Eroului Necunoscut

101 ani de la inaugurarea Mormântului Eroului Necunoscut

Vineri se împlinesc 101 ani de când România a inaugurat un monument omagial simbolic, Mormântul Eroului Necunoscut. Acesta reprezintă recunoștința poporului român față de cei care și-au dat viața pentru apărarea țării în Primul Război Mondial, făcând posibilă crearea...

17 mai: Ziua internațională a telefonului copilului

17 mai: Ziua internațională a telefonului copilului

Ziua internațională a telefonului copilului (International Child Helpline Day) este serbată anual în data de 17 mai. Stabilită în anul 2003 de alianța internațională Child Helpline Interhational (CHI), ziua sărbătorește activitatea liniilor telefonice care oferă...

16 mai: Ziua internațională a conviețuirii pașnice

16 mai: Ziua internațională a conviețuirii pașnice

În data de 16 mai celebrăm Ziua internațională a conviețuirii pașnice. Ziua a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 2017, prin adoptarea rezoluției 73/160. „Ziua își propune să susțină dorința de a trăi și de a acționa împreună, uniți în diferențe și...