Serviciul de telemedicină ALOPEDI, apelat de peste 8.000 de părinți în primul semestru al acestui an

de | iul. 5, 2023

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call center ALOPEDI 0364-917, au realizat o analiză a activității derulate în primele șase luni ale anului 2023 prin intermediul proiectului destinat obținerii sfaturilor medicale pediatrice.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este îmbucurător să vedem faptul că serviciul nostru de telemedicină continuă să își demonstreze utilitatea și eficiența. Cifrele vorbesc de la sine și dovedesc, o dată în plus, că părinții au încredere în sfaturile medicilor care deservesc serviciul de call center pentru urgențe pediatrice.”

ALOPEDI 0364-917 a fost apelat în primul semestru al acestui an de peste 8.000 de părinți. Numărul de apeluri s-a menținut crescut, lunar fiind înregistrate între 1.000 și 1.600 de solicitări. Cea mai aglomerată lună a fost ianuarie, când au existat 1.697 de apeluri, numărul acestora scăzând ușor în februarie și martie, când au fost înregistrate 1.415, respectiv 1.435 de solicitări.

Majoritatea apelurilor, cca. 70%, s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu a copilului bolnav și comunicarea semnelor de alarmă la apariția cărora este necesar consultul medical.

Principalele motive de solicitare a sfatului medical al profesioniștilor cu experiență în evaluarea telefonică a gravității stării copilului bolnav au fost febra, infecțiile respiratorii, diareea și vărsăturile.

În primele șase luni ale anului 2023 majoritatea apelurilor au provenit din județul Cluj iar 45,43% din alte județe, 95 de părinți români aflați în acel moment pe teritoriul altor țări solicitând, de asemenea, sprijinul medicilor care deservesc serviciul de call center pentru urgențe pediatrice.

Reamintim, în acest context, faptul că specialiștii recomandă părinților să țină cont de măsurile de prevenire a infecțiilor digestive și a traumatismelor, incidente care sunt, de obicei, mai frecvente în perioada vacanței de vară.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...