Sfânta Treime: Ziua Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române

de | iun. 5, 2023

Toate cele cinci instituții care fac parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române au fost așezate sub ocrotirea Sfintei Treimi, având drept model și ajutor Persoanele Divine care „se dăruiesc reciproc şi lucrează împreună în armonie desăvârşită, iar slava Lor arată sfinţenia şi frumuseţea iubirii lor eterne”.

Credinţa în Preasfânta Treime este învăţătura principală a Bisericii Ortodoxe, învățătură ce se reflectă în toată activitatea eclezială transmisă prin Centrul intitulat „Basilica”.

Centrul de Presă Basilica a fost înființat la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în 27 octombrie 2007.

Componente Centrului de presă, Radio TrinitasTrinitas TV, publicațiile LuminaAgenția de știri Basilica și Biroul de presă şi relaţii publice, transmit împreună mesajul și prezintă în societate instituţiile, activităţile şi atitudinile Bisericii Ortodoxe Române.

Vorbind despre conlucrarea dintre instituțiile de presă ale Patriarhiei Române, Părintele Patriarh Daniel a subliniat că „Centrul de Presă Basilica este asemenea unei mâini cu cinci degete prin care Biserica lucrează pentru o corectă informare a credincioșilor cu privire la viața şi activitatea ei astăzi”.

Centrul de Presă Basilica reprezintă forma concretă de activitate a Sectorului Comunicaţii şi Relaţii Publice al Patriarhiei Române.

Instituţia funcţionează ca subunitate fără persona­litate juridică, non-profit, a Administraţiei Patriarhale.

Sursă foto: Arhivă Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua mondială de conștientizare față de autism

Ziua mondială de conștientizare față de autism

În data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că în lume unul din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm în vederea îmbunătățirii vieții lor. Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de...

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

30 martie ‘89: Monahul Nicolae Steinhardt trecea la viața veșnică

Pe 30 martie 1989, Nicolae Steinhardt, monahul de la Mănăstirea Rohia, trecea la viața veșnică. Convertit la ortodoxie și botezat în detenție la Jilava, a fost o personalitate emblematică a spiritualității și culturii creștin-ortodoxe românești din perioada comunistă....