Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop” organizează o serată culturală susținută de copii cu sindrom Down

de | dec. 11, 2023

Societatea Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop” din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Inspectoratul Școlar Județean Suceava organizează luni, 18 decembrie, serata culturală „Betleemul copiilor speciali”, susținută de copii cu sindrom Down, copii cu cerințe educaționale speciale și echipe de copii și tineri din județul Suceava care doresc să facă voluntariat artistic.

Evenimentul cuprinde mai multe manifestări culturale:

  • Expoziția de fotografie Copiii și inima Bisericii, din arhiva fotografică a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților;
  • Atelierul de scris povești și felicitări de Crăciun pentru copii cu sindrom Down și copii cu cerințe educaționale speciale;
  • Atelierul Acadele cu răvaș „Citește și tu!” al membrelor Societății Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”;
  • Activitatea interactivă „Brăduțul cu acadele”: copiii speciali vor împodobi un brăduț cu acadele cu răvaș și minifelicitări;
  • Târgul de donații de carte pentru biblioteci din sate îndepărtate.

Serata culturală va fi susținută de: Trupa de teatru a Asociației Down Activ Moldova; Școala de Duminică Mugurași Duhovnicești Bogdănești; Grupul vocal  Petale de flori, cl. a II-a E, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava; Grupul Moldava al Clubului Copiilor Fălticeni; Corul Encanto Iași; Formația Piruet, Formația Dinamic, Palatul Copiilor Suceava; Grupul vocal-instrumental Suha, Școala Gimnazială Nr. 2 Mălini; Grupul vocal-tradițional Ai lui Ștefan, noi oșteni, de la  Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Mai participă și soliștii Yuri Iustinian Boico și Antonia-Elena Hisem, de la Academia de Arte Modus Vivendi Suceava, Teodor Holban, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava și prof. Elisabeta Holban, Școala Gimnazială Nr. 1 Bogdănești.

Fii parte din eveniment!

Înscrierile pentru participarea la eveniment, ca și intenția de a contribui la organizarea Atelierului de scris povești și felicitări de Crăciun, sau a Atelierului Acadele cu răvaș „Citește și tu!” la împodobirea Brăduțului cu acadele sau la Târgul de donații de carte pentru biblioteci din sate îndepărtate, se comunică pe adresa  sfc.mariademangop@gmail.com.

Evenimentul va fi transmis live, pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, transmite prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie și coordonatoarea Societății Femeilor Ortodoxe „Maria de Mangop”.

Serata culturală „Betleemul copiilor speciali” și evenimentele conexe se desfășoară luni, 18 decembrie 2023, începând cu ora 18:00, în Sala Pimen Arhiepiscopul a Centrului Eparhial Suceava.

Fotomontaj: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română