Spectacolul „Rățușca cea urâtă” revine la Teatrul de Păpuși „Puck”

de | mai 9, 2024

La finalul acestei săptămâni va fi prezentat din nou pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” un spectacol foarte apreciat de-a lungul generațiilor, din repertoriul instituției. Este vorba de „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, în regia Ibolyei Varga, programat duminică, 12 mai, de la orele 11 și 12.30 (precum și marți, 14 mai, de la ora 17). De asemenea, sâmbătă, 11 mai, de la ora 11 va fi prezentat spectacolul „Jancsi  és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga.

Scrisă de Hans Christian Andersen, „Răţuşca cea urâtă” rămâne una dintre cele mai frumoase poveşti despre devenire. Un ou de lebădă ajunge prin căi necunoscute în cuibul unei raţe domestice, iar din acest ou iese pe lume un boboc de „raţă”, mai mare, mai altfel, mai „urât” decât toate celelalte răţuşte. Ajuns ţinta tuturor şicanelor, ciupelilor și ironiilor, puiul de lebădă nu are altă cale decât fugă în lume, nutrind speranţa că undeva există un loc pentru el. Va reuși bobocul nostru să supraviețuiască pericolelor din sălbăticie și cicălelilor tuturor celor din jur? Rămâne să aflăm împreună. Tot ce vă putem spune este că surprizele frumoase îl așteaptă undeva, la începutul primăverii.

Scenariul: Ovidiu Pecican, Regia: Varga Ibolya, Scenografia: Epaminonda Tiotiu, Asistent de regie: Angelica Pamfilie, Muzica: Venczel Peter

Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Adina Ungur, Călin Mureșan, Andra Cotiușcă.

Spectacolul este prezentat în limba română, durează aproximativ 55 minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Spectacol după o poveste clasică, a Fraților Grimm

Povestea redată în spectacolul programat sâmbătă, 11 mai, de la ora 11 – „Jancsi  és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga – începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute. Mai precis, tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii, care le propune să îi ajute în găsirea unor comori, cu ajutorul unei poezii magice.

Distribuția este formată din actorii Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Urmánczi Jenő și Mostis Balázs.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Cum se achiziționează biletele

În această perioadă, biletele se pot achiziționa DOAR de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Prezentări de carte la Academia Română Filiala Cluj-Napoca

Prezentări de carte la Academia Română Filiala Cluj-Napoca

Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, găzduiește joi, 16 mai 2024, începând cu ora 11, o manifestare culturală dedicată prezentării de carte, organizată de Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, ce va avea loc în sala de conferințe a filialei,...

Etnostory, farmecul satului românesc la Iulius Mall Cluj

Etnostory, farmecul satului românesc la Iulius Mall Cluj

Lumea satului poposește la mall. Cum? Prin „ETNOSTORY”, o expoziție de fotografie etnografică, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, alături de...

Festivalul Național Cultural MIRAJE 2024: artă și incluziune

Festivalul Național Cultural MIRAJE 2024: artă și incluziune

Orașul Cluj-Napoca devine gazda unei manifestări culturale extraordinare - Festivalul Național Cultural MIRAJE. Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, acest eveniment de marcă aduce în prim-plan talentul și pasiunea tinerilor cu cerințe educative speciale, precum și a...