Tabără de vară pentru copiii din Protopopiatul Dej

de | iul. 28, 2022 | Societate

Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej, a organizat prima tabără a acestei veri la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, în perioada 18 – 23 iulie, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Tabara a avut un caracter tematic, participanții având posibilitatea de a descoperi prin activități specifice care sunt cele mai importante virtuți pe care fiecare copil trebuie să le dobândească: ascultarea, curajul, credința, nădejdea, dragostea și dărnicia.

În cele șase zile de tabără, copiii au participat la jocurile și concursurile organizate de către voluntari, iar în fiecare dimineață și seară au luat parte la de rugăciune al taberei.

Obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative si de a-i apropia pe copii de Dumnezeu. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație (teatru, litogragie, prim-ajutor, sport, pictură pe sticlă, stickere, experimente, pictură pe gips, chitară, povești, brățări și improvizație), acestea fiind coordonate de către voluntarii L.T.C.O.R. Dej.

Unul dintre cele mai importante momente ale săptămânii a fost vizita domnului Inspector Patriarhal, Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, și a părintelui Protopop Ioan Buftea, care au adresat participanților cuvinte folositoare pentru suflet.

O altă tabără, adresată adolescenților, va avea loc luna viitoare iar scopul taberei este acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a petrece memorabile alături de alti participanți.

Pr. Vlad Todoran – Responsabil activități cu tinerii, Protopopiatul Dej

Ultimele articole

Mai multe din Societate
Scrie și tu un rând din povestea lui Efrem | Campanie de binefacere

Scrie și tu un rând din povestea lui Efrem | Campanie de binefacere

Comunitatea clujeană, și nu numai, s-a mobilizat exemplar pentru a-l ajuta pe micuțul Efrem Ciprian, un băiețel în vârstă de 4 ani, care suferă de neuroblastom, stadiul 4, cu multiple metastaze, o formă foarte agresivă de cancer. Întrucât situația lui este una critică...

Centru de îngrijiri paliative pentru copii, la Cluj-Napoca

Centru de îngrijiri paliative pentru copii, la Cluj-Napoca

După 7 ani de la anunțarea intenției de a înființa, la Cluj, un centru de îngrijiri paliative pentru copii, părintele Bogdan Chiorean, directorul Centrului „Sf. Nectarie”, este pe cale să-și vadă visul împlinit. Îmi amintesc și acum emoția, dar și grija cu care...

Se prelungește perioada de recenzare până la 31 iulie 2022

Se prelungește perioada de recenzare până la 31 iulie 2022

Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor până la finalul lunii iulie (până la data de 31 iulie 2022). Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat,...

FESTIVALUL SERBĂRILE TRANSILVANE, EDIȚIA A XX-A

FESTIVALUL SERBĂRILE TRANSILVANE, EDIȚIA A XX-A

Festivalul “Serbările Transilvane” a ajuns la cea de a XX-a editie! Ediția 2022 a Festivalului Internațional Serbările Transilvane se va desfășura în perioada 29-31 iulie, la Casa de Cultură a Studenților. Vor participa 14 ansambluri folclorice din cinci țări: Mexic,...