Tabără de vară pentru copiii din Protopopiatul Dej

de | iul. 28, 2022

Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej, a organizat prima tabără a acestei veri la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, în perioada 18 – 23 iulie, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Tabara a avut un caracter tematic, participanții având posibilitatea de a descoperi prin activități specifice care sunt cele mai importante virtuți pe care fiecare copil trebuie să le dobândească: ascultarea, curajul, credința, nădejdea, dragostea și dărnicia.

În cele șase zile de tabără, copiii au participat la jocurile și concursurile organizate de către voluntari, iar în fiecare dimineață și seară au luat parte la de rugăciune al taberei.

Obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative si de a-i apropia pe copii de Dumnezeu. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație (teatru, litogragie, prim-ajutor, sport, pictură pe sticlă, stickere, experimente, pictură pe gips, chitară, povești, brățări și improvizație), acestea fiind coordonate de către voluntarii L.T.C.O.R. Dej.

Unul dintre cele mai importante momente ale săptămânii a fost vizita domnului Inspector Patriarhal, Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, și a părintelui Protopop Ioan Buftea, care au adresat participanților cuvinte folositoare pentru suflet.

O altă tabără, adresată adolescenților, va avea loc luna viitoare iar scopul taberei este acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a petrece memorabile alături de alti participanți.

Pr. Vlad Todoran – Responsabil activități cu tinerii, Protopopiatul Dej

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Festivalul Alimentului, la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7 iunie 2024, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din campus, a XI-a ediție a Festivalului Alimentului, eveniment ce aduce în prim-plan talentele și abilitățile...

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Înscrieri pentru Bootcamp STS 2024

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță deschiderea înscrierilor pentru cea de-a treia ediție a Bootcamp STS, școala de vară IT&C dedicată studenților din facultățile cu profil tehnic din România, din anii II și III. Evenimentul se va desfășura și în acest an...