Tabără de vară pentru copiii din Protopopiatul Dej

de | iul. 28, 2022

Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej, a organizat prima tabără a acestei veri la Centrul misionar de tineret ,,Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, în perioada 18 – 23 iulie, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Tabara a avut un caracter tematic, participanții având posibilitatea de a descoperi prin activități specifice care sunt cele mai importante virtuți pe care fiecare copil trebuie să le dobândească: ascultarea, curajul, credința, nădejdea, dragostea și dărnicia.

În cele șase zile de tabără, copiii au participat la jocurile și concursurile organizate de către voluntari, iar în fiecare dimineață și seară au luat parte la de rugăciune al taberei.

Obiectivul principal urmărit în această tabără a fost acela de a îmbina activitățile duhovnicești cu cele educative si de a-i apropia pe copii de Dumnezeu. Printre activitățile taberei s-au numărat atelierele de creație (teatru, litogragie, prim-ajutor, sport, pictură pe sticlă, stickere, experimente, pictură pe gips, chitară, povești, brățări și improvizație), acestea fiind coordonate de către voluntarii L.T.C.O.R. Dej.

Unul dintre cele mai importante momente ale săptămânii a fost vizita domnului Inspector Patriarhal, Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, și a părintelui Protopop Ioan Buftea, care au adresat participanților cuvinte folositoare pentru suflet.

O altă tabără, adresată adolescenților, va avea loc luna viitoare iar scopul taberei este acela de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a petrece memorabile alături de alti participanți.

Pr. Vlad Todoran – Responsabil activități cu tinerii, Protopopiatul Dej

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...