Târgul Produs de Cluj la Agraria 2022

de | mai 6, 2022 | Societate

Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, participă până duminică, 8 mai a.c., la Târgul Internațional pentru Agricultură și Industrie Alimentară și Zootehnie, Agraria 2022. Evenimentul se desfășoară în incinta Parcului Industrial TETAROM III de la Jucu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem, din nou, parte a unui eveniment de anvergură internațională, și suntem mândri de asta, dar ne bucurăm în special pentru faptul că Agraria revine în peisajul expozițiilor din România. Este revenirea la normalitate, repornirea motoarelor încetinite ale economiei, recrearea cadrului necesar pentru stabilirea de noi contacte și încheierea de contracte într-un domeniu care, se pare, va fi o prioritate pentru întreaga lume în condițiile geopolitice și economice actuale, cel care este chemat să asigure hrana populației acestei planete.”

La Târgul din cadrul Agraria 2022 vor participa 40 de expozanți, parteneri fideli ai Asociației Produs de Cluj, care vor oferi participanților, fie ei parte a evenimentului, fie vizitatori, produse alimentare și de artizanat realizate în microfermele și atelierele proprii. Nu vor lipsi nici de această dată preparatele alimentare din carne, lapte sau conservele de fructe și legume, mierea de albine, uleiurile presate la rece, siropurile sau sucurile naturale ori preparatele la grătar. Amatorii de dulciuri de casă vor fi răsfățați cu turtă dulce, ciocolată și prăjituri, dar și vinuri și țuică din Ardeal.

Iubitorii tradițiilor populare vor avea la dispoziție costume populare tradiționale, ii, cămăși, poale, catrințe, chimire și brâuri, precum și podoabe lucrate de mână. Cojocari pasionați vor expune obiecte de marochinărie, de la curele la cojoace sau bunde și căciuli pentru oieri, blănuri de oaie prelucrate ori comozi papuci de casă. Pentru cei mici va exista o ofertă bogată de jucării din lemn, menite a stimula mintea și imaginația, sau doar pentru distracție.

Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj

Ultimele articole

Mai multe din Societate
ZILELE  RECOLTEI 2022, eveniment de 10

ZILELE RECOLTEI 2022, eveniment de 10

Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, organizează Zilele Recoltei, ediția 2022. Evenimentul va avea loc în zona Cluj Arena – Parcul Stadion, în perioada 16 - 18 septembrie 2022, între orele 8.00 - 21.00....

Festivalul fructelor de pădure, la Valea Ierii

Iubitorii de natură, cultură și produse tradiționale sunt așteptați duminică, 18 septembrie 2022, la Valea Ierii, acolo unde, în cadrul Zilei comunei va avea loc și prima ediție a Festivalului fructelor de pădure. Acesta va cuprinde o gamă variată de evenimente, atât...