Teatrul de Păpuși „Puck” se alătură Campaniei Naționale UNITER „Artiștii pentru Artiști” 2023

de | mart. 23, 2023

Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca se alătură celei de-a 19-a ediții a Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști”, organizată de UNITER. Astfel, instituția va dona încasările din vânzarea biletelor de intrare la două spectacole ale lunii martie, pentru sprijinirea oamenilor de teatru din toată țara aflați în situații dificile.

Campania Națională „Artiștii pentru Artiști” din acest an este suținută de Uniunea Teatrală din România (UNITER), în parteneriat cu 39 teatre din toată țara. Pe scena fiecărei instituții teatrale implicate au loc în această perioadă spectacole ale căror încasări rezultate din vânzarea biletelor vor fi donate Fondului de Solidaritate Teatrală.

„Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. Reluăm acest eveniment după 3 ani de pauză cauzată de pandemia de
SARS-COV2 și de realitatea războiului cu Ucraina”, precizează reprezentanții UNITER.

Poveștile cu regi nu și-au pierdut magia

Primul spectacol dedicat de Teatrul „Puck” acestei cauze va fi „Palkó és Panna”/„Palkó si Panna”, în regia Laurei Pünkösti, programat pentru sâmbătă, 25 martie, de la ora 11.
În centrul atenției se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele. Pe parcursul spectacolului – dedicat micuților cu vârsta de grădiniță – cei doi copii poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia.
În distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron.
Asistent regie este Giriti Réka, scenariul original (după povești scrise de Patka Ildikó) este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, iar muzica de Kötő Áron.
Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Spectacol despre prietenie
Duminică, 26 martie, de la orele 11 și 12.30 va fi prezentat spectacolul „Crăiasa Zăpezii”, în regia lui Traian Savinescu.

Povestea lui Andersen vorbește cu căldură și tandrețe despre prietenie, într-un univers dominat de glacial. Obstacolele-test pe care Gerda le depășește, cu efort și sacrificii, pentru a-și proba devotamentul față de Edgar, dau seama despre forța unui caracter în devenire. Renul Kariboo, interpretat de Radu Lărgeanu, este un personaj de neuitat și foarte îndrăgit de copii și dă o notă de umor aparte spectacolului, interacționând deseori cu publicul.

Scenariul, regia și muzica sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu și Radu Lărgeanu.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Cum îi puteți ajuta pe artiști

Fondurile rezultate din vânzarea biletelor de intrare la aceste spectacole vor fi donate campaniei „Artiștii pentru Artiști”, derulate de UNITER în sprijinul artiștilor aflați în dificultate.

Pe lângă aceasta, cei care vor să se implice în această acțiune au la dispoziție următoarele modalități:
Sponsorizări dedicate Campaniei
Donaţii în contul Campaniei
Formularul de 2 % din venitul global
Contul Campaniei „Artiștii pentru Artiști: Fondul de Solidaritate Teatrală
cod IBAN RO40RZBR0000060007801286
deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei.

Cum se achiziționează biletele

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei. Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.
Rezervările pentru spectacolele Teatrului „Puck” se pot face și online, accesând linkul următor: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com. Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Nominalizările la Premiile Gopo 2024

Nominalizările la Premiile Gopo 2024

Boss (r.Bogdan Mirică), Libertate (r. Tudor Giurgiu.), MMXX (r. Cristi Puiu), Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii (r. Radu Jude) și Spre nord (r. Mihai Mincan) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de...

„DATINI ȘI CREDINȚĂ” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

„DATINI ȘI CREDINȚĂ” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 23 martie 2024, ora 12:00, la vernisajul expoziției de pictură „Datini și Credință” a artistei Maria Fărcășan, la sediul...